Medvedev dă cheia pentru ce se întâmplă cu Alcaraz la ATP Finals, după prima înfrângere a spaniolului

Carlos Alcaraz (screenshot video Youtube)
Mioara Stoica
15.11.2023

Carlos Alcaraz (numărul 2 ATP) a fost învins la prima apariţie în ATP Finals din Torino. Spaniolul a pierdut în faţa lui Alexander Zverev (7 ATP) cu 6-7(3), 6-3, 6-4, a treia înfrângere consecutiv după recentele turnee Masters 1000 de la Shanghai şi Paris-Bercy.

După meci, numărul 2 mondial a recunoscut că are "multe lucruri de îmbunătăţit". M-am antrenat bine, cu senzaţii bune, mă simt bine fizic, dar nu mă simt bine din punct de vedere al tenisului".

"Anul a fost foarte lung şi solicitant. Trebuie să mă perfecţionez pentru a ajunge în acest punct al anului într-o condiţie mai bună, mai ales din punct de vedere mental. Am pus aceste înfrângeri în principal pe seama oboselii mentale, din cauza faptului că am fost foarte exigent atât de mult timp. Dacă vreau să câştig acest titlu într-o zi sau să termin anul ca numărul unu, trebuie să mă îmbunătăţesc şi să ajung la sfârşitul anului avâns dorinţa de a câştiga orice am de câştigat", a subliniat el.

Unul dintre rivalii lui Alcaraz în ATP Finals, Daniil Medvedev (3 ATP), şi-a spus opinia în ceea ce priveşte forma lui Alcaraz. Rusul, care a debutat cu o victorie solidă cu 6-4, 6-2 în faţa compatriotului său Andrei Rublev, a afirmat că "în urmă cu două sau trei luni aş fi fost foarte surprins dacă Sascha l-ar fi învins pe Carlos, dar tenisul este un sport foarte, foarte complicat" şi şi-a spus părerea despre ce crede că i se întâmplă spaniolului.

"În acest moment, dintr-un motiv oarecare, senzaţia este că Alcaraz joacă mai lent decât înainte şi nu are aceeaşi încredere ca în restul sezonului. Acest lucru i se poate întâmpla oricui, chiar şi lui Novak, când era mai tânăr a trecut prin momente similare. A fost foarte surprinzător să văd cum loviturile lui Sascha au fost mai rapide decât ale lui în setul al doilea. Întrebarea este când va reveni la cea mai bună formă a sa", a declarat fostul număr 1 mondial, care îl va întâlni vineri pe Alcaraz în ultimul act al Grupei Roşii, informează Mondo Deportivo.

Carlos Alcaraz va mai juca două meciuri la acest turneu: împotriva lui Daniil Medvedev şi a lui Andrei Rublev (5 ATP), menţinându-şi şansele de a ajunge în semifinale. "Această înfrângere nu mă elimină, aşa că am oportunităţi de a continua să mă îmbunătăţesc şi să pot trece. Trebuie să analizez lucrurile pe care nu le-am făcut bine astăzi, care sunt destul de multe. Al doilea serviciu. Şi chiar dacă terenul este super rapid, consistenţa. La finalul setului doi şi la începutul celui de-al treilea, am aruncat mai multe puncte din prima", s-a plâns el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor