Răspunsul ingenios al lui Novak Djokovic la întrebarea dacă va deveni antrenor

Holger Rune, Stefanos Tsitsipas, Jannik Sinner, Carlos Alcaraz, Novak Djokovic, Daniil Medvedev, Andrey Rublev şi Alexander Zverev pozează pentru fotografia oficială a turneului Nitto ATP Finals 2023. (Foto:@atptour.com)
Mioara Stoica
13.11.2023

Novak Djokovic, campion în urmă cu câteva zile la turneul Masters 1000 de la Paris, a ajuns la Torino cu o încredere la cote înalte după ce a câştigat turneul francez, deşi a suferit o mare parte din săptămână din cauza unui virus stomacal. La conferinţa de presă de la Grupa Verde, unde îi va înfrunta pe Jannik Sinner, Stefanos Tsitsipas şi Holger Rune, Djokovic a definit perfect ceea ce înseamnă Turneul Campionilor: "Cei mai buni jucători din lume în acest an sunt aici şi merită să joace în acest turneu datorită calităţilor lor, aşa că nu există meciuri uşoare şi nici preferinţe de grupă, fiecare meci este ca o finală. Trebuie să fii foarte inteligent de la început şi să pui multă intensitate şi calitate în tenisul tău, în condiţii diferite, pentru altitudine".

Sârbul, care şi-a asigurat locul 1 în clasamentul ATP până în 2024 după ce l-a învins, în grupe, la capătul unui meci extrem de spectaculos, pe Holger Rune - 7-6 (4), (1) 6-7, 6-3, a dat un răspuns ironic atunci când a fost întrebat cum se simte ca participant de finală la vârsta de 36 de ani, înconjurat de tineri. "Vă mulţumesc că mi-aţi amintit de vârsta mea. Nu ştiu în ce grup de generaţii mă încadrez. Dar sunt onorat să particip şi este întotdeauna o motivaţie în plus pentru mine să mă confrunt cu tinerii, pentru că ştiu că au foame şi obiective mari să câştige acest gen de turnee şi să facă istorie, aşa că asta mă inspiră şi mai mult să fac cel mai bun tenis al meu".

Novak Djokovic a fost întrebat dacă va deveni antrenor

Djokovic a declarat că încă nu se poate imagina ca antrenor în viitor, după ce i-a fost pusă o întrebare despre fostul său antrenor Boris Becker, care acum îl antrenează pe danez, şi despre posibilitatea de a-l antrena pe Rune în viitor. "Nu ştiu cât timp va mai putea să joace pentru ca acest lucru să se întâmple", a glumit Novak.

"Deocamdată pare foarte departe. Îmi place tenisul, competiţia, îmi place să joc, şi atât timp cât voi menţine un nivel foarte ridicat, voi continua, pentru că sunt motivat. Boris este un antrenor grozav şi o persoană grozavă pentru Holger acum", a afirmat Djokovic. "Mulţumesc", a spus Becker, care i-a ascultat, în picioare, cuvintele la Palazzo Reale.

Vizita de vineri la Palazzo Reale a avut loc la o zi după tragerea la sorţi a turneului. Djokovic conduce Grupa Verde, din care face parte Jannik Sinner, Stefanos Tsitsipas şi Holger Rune. Aflat la debut, Alcaraz conduce Grupa Roşie, în care mai joacă Daniil Medvedev, Andrei Rublev şi Alexander Zverev.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor