Magistraţi: Beneficiarul documentelor SRI furate din DNA era Dragnea

Documentele clasificate emise de SRI care priveau societatea Tel Drum, furate din DNA, îl aveau ca beneficiar pe liderul PSD Liviu Dragnea, susţin judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti.
Preşedintele PSD Liviu Dragnea
Preşedintele PSD Liviu Dragnea (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Declaraţia dată de liderul PSD, Liviu Dragnea, la Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul în care fostul secretar de stat din Ministerul Transporturilor Valentin Răducu Preda a fost judecat pentru divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională "ridică semne de întrebare asupra credibilităţii", susţin acum judecătorii. Declaraţia viza o notă SRI despre firma Tel Drum care fusese fotografiată în DNA de un poliţist corupt, relatează Adevărul.

Fostul secretar de stat din Ministerul Transporturilor, Valentin Răducu Preda (PSD), voia să pună "cât mai repede" la dispoziţia lui Dragnea documentele clasificate emise de SRI care priveau societatea Tel Drum. Aceasta este concluzia magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti care au analizat un dosar de corupţie fără precedent.

Este vorba de cazul poliţistului care lucra la Serviciul Specialişti din DNA, comisarul-şef Dan Manolachi, acuzat că furniza informaţii din anchetele procurorilor. Scurgerile de date secrete au culminat cu un flagrant eşuat în care erau vizaţi înalţi funcţionari din Ministerul Transporturilor, un secretar de stat şi un consilier ministerial.

Pentru a citi în continuare articolul intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne