USR, semnal de alarmă: Modificarea Codului Fiscal prin Ordonanţă este ilegală

Ordonanţa care prevede taxarea suplimentară a contribuţiilor suportate de firme pentru angajaţii cu contracte de muncă part-time este ilegală, acuză purtătorul de cuvânt al USR.
Dan Barna(USR),
Dan Barna(USR), (Florin Chirila/Epoch Times)

Decizia Guvernului Tudose privind supraimpozitarea contractelor part-time, luată prin ordonanţă care modifică Codul Fiscal, prezintă o problemă majoră de legalitate, a atras atenţia, la RFI, purtătorul de cuvânt al Uniunii Salvaţi România (USR), Dan Barna.

"Această măsură menită în viziunea PSD să mai umple gaura de resurse în care a târât România, prin măsurile total nerealiste pe care le-a propus şi în campanie şi pe care a început să le aplice, are o problemă majoră legată de legalitate. Se încalcă unul din principiile fundamentale ale economiei, acela conform căruia într-un stat impozitele şi taxele sunt proporţionale cu veniturile. Dincolo de perspectivele economice pozitive sau negative, unde într-adevăr este o discuţie, rămâne problema de legalitate. Modificarea Codului Fiscal, care este o lege organică, prin Ordonanţă este un lucru ilegal", a declarat Dan Barna.

O altă problemă este termenul. Potrivit reprezentantului USR, în Codul Fiscal este prevăzut foarte clar că măsurile din sfera aceasta fiscal-bugetară trebuie să intre în vigoare de la 1 ianuarie, tocmai pentru o minimă predictibilitate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne