Raeţchi: Ponta a numit la conducerea PSD Diaspora un parlamentar acuzat de corupţie care nu poate părăsi ţara

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi.
Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi. (Epoch Times)

"Culmea aroganţei lui Ponta pentru votul din 16 noiembrie – a numit la conducerea PSD Diaspora un parlamentar judecat pentru dare de mită, care… nu poate părăsi ţara. Dacă tot e imobil, măcar să susţină votul prin corespondenţă", a afirmat purtătorul de cuvânt al PNL Diaspora, Ovidiu Raeţchi, făcând referire la deputatul PSD Cătălin Rădulescu, aflat în prezent sub control judiciar, cu interdicţie de a părăsi ţara.

În opinia lui Raeţchi, gestul premierului reprezintă culmea aroganţei pe care Victor Ponta poate să o arate în raport cu românii care muncesc şi trăiesc în străinătate.

"Când te gândeşti că Victor Ponta şi colegii săi au inventat tot ce era de inventat în materie de sfidat Diaspora, observi totuşi că resursele lor creative sunt nesecate. Am aflat cu stupoare că deputatul PSD Cătălin Rădulescu a fost numit la şefia PSD Diaspora. O numire onorabilă dacă ignorăm, totuşi, o problemă de mobilitate legală a domnului Rădulescu, care este trimis în judecată pentru dare de mită, se află sub control judiciar şi are… interdicţie de a părăsi ţara.

Este probabil o soluţie pentru a bloca total dialogul PSD cu românii din străinătate: nu putem veni la voi, nu ne lasă judecătorii. Eventual se poate miza pe cartea victimizării: pesediştii ar lucra pentru românii din Diaspora, dar sunt victime politice ale procurorilor anticorupţie. Ar putea totuşi exista un efect benefic al acestei numiri uluitoare: domnul Rădulescu va susţine probabil votul prin corespondenţă, fiind în imposibilitatea de a călători", a precizat Ovidiu Raeţchi, în cadrul unui comunicat remis Epoch Times.

Deputatul PNL a adăugat că aceasta nu este singura numire controversată prin care Ponta îşi dovedeşte lipsa de respect pentru Diaspora: Bogdan Stanoevici, fostul ministru delegat pentru românii de pretutindeni, s-ar pregăti pentru şefia TVR.

"Aproape la fel de interesantă este şi o altă numire pe care PSD se pare că o pregăteşte la şefia TVR: Bogdan Stanoevici, pion important al lui Ponta în blocarea votului în străinătate şi care susţinea că românii care cereau să voteze sunt „agitatori care se infiltrează pentru a intra în conflict", a mai declarat Raeţchi.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne