Rădulescu (PDL): Impozitarea veniturilor la ASF, o măsură demagogică a lui Ponta

Institutul de Studii Populare (ISP), dezbateri şi propuneri privind Sistemul Electoral. În imagine, Cristian Rădulescu (Epoch Times România)
Epoch Times România
13.06.2013

Senatorul PDL Cristian Rădulescu, lider al grupului PDL din Senat, îşi exprimă dezacordul faţă de faptul că Autoritatea de Supraveghere, nou-înfiinţată, nu are şi un membru din opoziţie şi anunţă că PDL va boicota audierilor membrilor ASF.

“Având 70% majoritate în Parlament, actuala coaliţie guvernamentală îşi permite să aibă apucături dictatoriale ca şi când ar avea 100%. Negocierile convocate ieri de către USL asupra componenţei Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) s-au dovedit a fi un dictat din partea majorităţii, care doar a comunicat partidelor de opoziţie faptul că nu vor avea niciun loc în componenţa autorităţii. În final, conducerea acesteia va fi formată din şase membri susţinuţi de PSD, patru de PNL şi unul de UDMR”, se arată într-un comunicat.

Potrivit lui Rădulescu, este pentru prima oară când o autoritate aflată sub controlul Parlamentului nu va conţine nici un membru sprijinit de opoziţie.

“În aceste condiţii, PDL anunţă de pe acum că va boicota atât audierile candidaţilor, cât şi votul acestora în Parlament. Reducerea numărului de membri ai conducerii ASF, precum şi impozitarea plăţilor compensatorii obţinute de foştii membrii ai instituţiilor care, prin contopire, au format ASF, s-a dovedit a fi încă o mişcare demagogică a premierului Victor Ponta, în condiţiile în care ASF se transformă în totalitate într-o sinecură pentru clienţii Guvernului”, mai informează comunicatul.

Cristian Rădulescu mai afirma că „obrazul gros” de care vorbea USL este chiar obrazul acestora. “Cei care au beneficiat de plăţi compensatorii sunt membrii ai USL şi UDMR. Niciun membru sprijinit de PDL nu a beneficiat de ele, chiar dacă mandatul său a încetat cu 4-5 ani înainte şi chiar dacă, contractual, avea dreptul la aceste plăţi”, spune Rădulescu.

O ordonanţă de urgenţă publicată în Monitorul Oficial prevede impozitarea cu 85% a veniturilor compensatorii încasate la finalul mandatului de către angajaţii cu funcţii de conducere sau membrii consiliilor de administraţie şi de conducere. Ordonanţa de urgenţă, aparută în Monitorul Oficial nr. 331 din 6 iunie 2013, nu face nici o diferenţiere între companii de stat, companii private sau instituţii bugetare. Premierul Victor Ponta a declarat că acest impozit de 85% nu se aplică decât foştilor manageri de la cele trei instituţii care au fuzionat în Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi-a început activitatea în data de 29 aprilie, prin preluarea şi reorganizarea tuturor atribuţiilor şi prerogativelor fostei Comisii Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM), Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) şi Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor