Putin a lansat constuirea submarinului nuclear „Cneazul Vladimir” (revista presei)

Preşedintele rus Vladimir Putin a dat startul construirii celui mai nou submarin strategic purtător de rachete, numit „Cneazul Vladimir”, relatează ziarele moscovite de marţi.
Preşedintele rus Vladimir Putin. (ALEXEY DRUZHININ / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
31.07.2012

Preşedintele rus Vladimir Putin a dat startul construirii celui mai nou submarin strategic purtător de rachete, numit „Cneazul Vladimir”, relatează ziarele moscovite de marţi. Potrivit Kommersant, este vorba de a patra navă de luptă din cele opt de acest fel care urmează să fie achiziţionate de flota rusă până în 2020, dar prima modernizată. Principala îmbunătăţire vizează instalaţia de forţă şi numărul de rachete pe care le va putea transporta nava - acesta va creşte de la 16 la 20.

Preşedintele rus Vladimir Putin a lansat construirea submarinului nuclear de generaţia a IV 'Cneazul Vladimir', informează şi Izvestia. Rusia trebuie să aibă, până în 2020, opt nave de luptă, a spus Putin. Submarinul nuclear 'Iuri Dolgoruki' şi-a încheiat deja testările, iar în 2012-2013 vor fi transmise Flotei maritime militare a Rusiei şi 'Aleksandr Nevski şi 'Vladimir Monomah'.

La o şedinţă dedicată dezvoltării flotei militare, liderul de la Kremlin a cerut să fie consolidat statutul Rusiei ca una dintre cele mai însemnate puteri maritime ale lumii. Putin a pus accent asupra indicatorilor cantitativi, afirmând că, până în 2020, forţele maritime trebuie să primească şi 51 de nave de suprafaţă şi 16 submarine (pe lângă cele opt din clasa 'Borei'). Putin a dat asigurări că 49 de nave din cele 51 şi toate submarinele vor fi construite pe şantiere autohtone.

Conceptul conducerii în 'tandem' (Putin-Medvedev) a condus la creşterea numărului funcţionarilor în Rusia, semnalează cotidianul financiar Vedomosti. După rocada dintre Vladimir Putin şi Dmitri Medvedev, schema de personal a structurilor guvernului şi ale administraţiei prezidenţiale s-a mărit cu aproape o mie de oameni, semnalează Vedomosti. Potrivit serviciului rus de statistică Rosstat, aproximativ 35.700 de funcţionari lucrează la nivel federal, iar din 2000, când Vladimir Putin a devenit preşedinte, numărul acestora a crescut cu 60%, mai scrie publicaţia, vorbind de 'armata lui Putin' şi 'armata lui Medvedev'. Costurile suplimentare pentru a-i 'motiva financiar' pe funcţionari vor atinge, în următorii trei ani, 140 de miliarde de ruble (3,5 miliarde de euro) de la bugetul de stat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor