PSD "vituperează" împotriva Uniunii Salvaţi Bucureştiul. USB dă replica

Dumitru Dobrev
Dumitru Dobrev (Florin Chirilă/Epoch Times)

Uniunea Salvaţi Bucureştiul va continua să dea vot negativ în Consiliul General al Municipiului Bucureşti tuturor proiectelor pe care PSD încearcă să le treacă fără să le pună la dispoziţie consilierilor documentaţia completă şi fără să justifice la leu modul în care se cheltuie banul public, anunţă consilierul USB Dumitru Dobrev.

Declaraţiile lui Dobrev vin în contextul în care viceprimarul PSD Aurelian Bădulescu a numit USB-ul "Uniunea Distrugeţi Bucureştiul", după ce consilierii formaţiunii lui Nicuşor Dan nu au fost de acord să aloce bani pentru Catedrala Mântuirii Neamului fără ca în prealabil să se organizeze o dezbatere publică pe acest subiect sensibil pentru bucureşteni.

Redăm declaraţia consilierului USB:

"Ieri, la şedinţa CGMB, viceprimarul PSD Bădulescu a vituperat împotriva USB, numindu-ne "Uniunea Distrugeţi Bucureştiul" şi "nebotezaţi" pentru că nu am fost de acord să dăm 50.000 EUR pentru un soclu din beton placat cu piatră inscripţionată pentru bustul lui Alexander Dubcek şi 3 milioane EUR pentru C.M.N. (Catedrala Mântuirii Neamului).

Ceea ce trebuie să înţeleagă domnul Bădulescu şi doamna Firea este că noi vom continua să trântim toate proiectele PSD unde este necesară majoritate de două treimi şi unde nu primim documentaţia completă şi nu ni se justifică fiecare leuţ cheltuit din banul public.

Şi PSD aplică un tratament oarecum similar guvernului tehnocrat, uitaţi aici un citat ilustrativ din domnul Şerban Nicolae, colegul domnului Bădulescu: „E adevărat că nu a existat un precedent de a respinge ca Guvernul să emită ordonanţe în vacanţa parlamentară, dar nu am avut un Guvern atât de prost. (…) În principiu, nu avem a da socoteală adversarilor noştri pentru votul nostru. Grupul PSD va vota împotriva proiectului de lege, este în interesul României, al românilor ca acest Guvern să exercite numai chestiunile curente”. Înlocuiţi, vă rog, „Guvern” cu „Primar General” şi vedeţi ce iese.

Şi o mică dedicaţie muzicală pentru domnul preşedinte de şedinţă Circa Honorius, care nu mi-a permis să-l întreb pe părintele de la Mănăstirea Antim de ce mai e nevoie de consolidări şi restaurări în vreme ce Mănăstirea a fost deja consolidată şi restaurată între 1988-1996. Nu exclud că între timp să se fi întâmplat ceva, dar n-am primit nici un petic de hârtie cu o minimă justificare...", scrie pe Facebook Dumitru Dobrev.

Reamintim că joi, la rugămintea Gabrielei Firea, consilierii generali au alocat, cu 30 de voturi pentru şi 21 împotrivă, 15 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului. Consilierii au votat şi în favoarea acordării altor 4,5 milioane de lei pentru Mănăstirea Antim.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne