PSD şi PNL vor vota pentru ridicarea imunităţii Elenei Udrea

Camera Deputaţilor urmează să se pronunţe asupra solicitării DNA de ridicare a imunităţii fostului ministru al Turismului.
Elena Udrea, verificându-şi nasul în Parlament, 9 februarie 2015
Elena Udrea, verificându-şi nasul în Parlament, 9 februarie 2015 (DANIEL MIHAILESCU/AFP/Getty Images)

Atât social-democraţii, cât şi liberalii au anunţat că vor vota pentru ridicarea imunităţii fostului ministru al Turismului, Elena Udrea, implicată într-un nou dosar răsunător de corupţie.

"Am şi vorbit cu domnul Zgonea. Ceea ce am spus la congres, duminică, nu au fost vorbe în vânt. În situaţii de genul acesta nu avem niciun fel de ezitare. PSD va vota pentru ridicarea imunităţii parlamentare", a declarat preşedintele PSD Liviu Dragnea, în cadrul unei emisiuni la Realitatea TV.

La rândul lor, liberalii au anunţat, prin intermediul vicepreşedintelui formaţiunii, Teodor Atanasiu, că rămân "consecvenţi" şi vor da curs solicitării DNA în cazul fostului ministru al Turismului.

"Cu siguranţă vom rămâne consecvenţi atitudinii pe care am avut-o în ultimul timp şi vom vota pentru încuviinţarea cercetării. De altfel, aţi văzut că indiferent de apartenenţa politică a parlamentarilor, PNL a votat 'pentru'. E puţin probabil să apară accidente la vot. Cred că deja parlamentarii liberali s-au obişnuit cu atitudinea politică pe care am avut-o şi nu cred că acum mai suntem în postura să avem aceste accidente", a declarat, la RFI, Teodor Atanasiu.

Camera Deputaţilor trebuie să se pronunţe atât asupra începerii urmăririi penale faţă de Elena Udrea în calitate de fost ministru, cât şi asupra încuvinţării reţinerii şi arestării preventive a fostei şefe PMP.

Procurorii DNA au anunţat marţi că efectuează cercetare penală faţă de Elena Udrea într-un nou dosar în care este acuzată de luare de mită, trafic de influenţă, instigare la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine, spălare de bani, fals în declaraţii de avere şi efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia, ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile în virtutea funcţiei.

Pentru mai multe detalii despre acuzaţiile care o vizează pe Elena Udrea intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne