Fondatorul disciplinei Falun Gong vorbeşte la o conferinţă internaţională în Los Angeles

Dl. Li Hongzhi ia cuvântul a conferinţa Falun Gong ţinută la Los  ngeles, 16 octombrie 2015
Dl. Li Hongzhi ia cuvântul a conferinţa Falun Gong ţinută la Los  ngeles, 16 octombrie 2015 (Larry Dye/Epoch Times)

Una dintre cele mai mari adunări internaţionale a aderenţilor mişcării spirituale Falun Gong a avut loc la Los Angeles Convention Center pe 16 octombrie, unde s-au adunat aproximativ 4 mii de persoane din toată lumea.

Sesiunea de dimineaţă a fost marcată de apariţia dlui Li Hongzhi, fondatorul disciplinei spirituale.

Falun Gong, numită de asemenea Falun Dafa, este o disciplină de îmbunatăţire personală, având originile în China, unde a fost făcută publică prima oară în 1992, devenind extrem de populară în anii ‘90. Promovează adevărul-compasiunea-toleranţa ca principii călăuzitoare şi un set de cinci exerciţii line de qigong, pentru armonizarea minţii şi a corpului.

Dl Li Hongzhi ia cuvântul uneori la conferinţele de calibru internaţional, care se ţin anual în Statele Unite sau Canada.

Vineri, dl Li Hongzhi i-a încurajat pe aderenţii strânşi în Los Angeles să se îmbunătăţească şi să facă mai mult pentru expunerea persecuţiei la care Partidul Comunist Chinez îi supune pe aderenţii din China, de peste 16 ani.

Persecutaţi în China

Deşi a încurajat din 1992 până în 1996 popularizarea disciplinei spirituale, după o recenzie oficială care arată că între 70 şi 100 de milioane de oameni practicau Falun Gong în 1996, liderul de moment al Partidului Comunist Chinez, Jiang Zemin, a declanşat o campanie de eradicare a practicii, interzicând orice referire publică sau privată la Falun Gong şi ordonând arestarea pe scară largă a aderenţilor.

Deşi iniţial liderul Partidului Comunist şi-a propus eradicarea disciplinei spirituale în maximum 3 luni, după 16 ani de adevărat genocid împotriva aderenţilor şi familiilor acestora, noua conducere a Chinei a început să relaxeze persecuţia şi chiar să aresteze oficialii comunişti, membri ai vechii gărzi, responsabili pentru declanşarea acestui vast program de exterminare.

La conferinţă au fost prezenţi numeroşi aderenţi Falun Gong din China. Folosind pseudonime pentru a-şi proteja identitatea şi riscând cel puţin arestul în cazul în care organele de securitate din China află că au luat parte la eveniment, mulţi dintre ei au povestit grozăvia persecuţiei care are loc în China.

Shen Chen, 25 de ani, student la administraţie din oraşul Harbin, a început practica la mijlocul anilor ’90. După 16 ani de viaţă dusă într-o societate controlată strict de Partid, în care Falun Gong fusese declarat inamicul ideologic numărul 1, Shen este de părere că teroarea s-a mai potolit din cauza luptelor de putere din interiorul Partidului Comunist.

O altă persoană din nord-estul Chinei, Lily, a atras atenţia asupra schimbărilor care au loc în China, unde milioane de persoane şi-au denunţat apartenenţa la Partidul Comunist, în urma publicării, de către Epoch Times secţia în limba chineză, a Celor Nouă Comentarii despre Partidul Comunist, o serie de nouă editoriale pe care un autor (cu identitate protejată) le-a publicat în ziarul nostru.

Într-o China dominată şi acum de propaganda maoistă a Partidului, unde se cunoaşte numai versiunea oficială, alterată, a istoriei Chinei, cele Nouă Comentarii au produs un val uriaş (peste 200 de milioane) de critici şi chiar demisii din Partid, înregistrate preponderent online pe site-uri construite special.

“Acum există numeroase persoane care îşi folosesc direct numele real, atunci când îşi dau demisia din Partid” afirmă Lily. “Împreună cu alţi aderenţi le vorbim oamenilor în locuri publice despre adevărata istorie a Partidului Comunist Chinez, şi nici măcar poliţiştii, dintre care mulţi şi-au dat şi ei demisia din Partid, nu se mai iau de noi”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe