Traian Băsescu, convins de nevinovăţia Elenei Udrea

Fostul preşedinte al României s-a declarat convins de nevinovăţia Elenei Udrea, proaspăt vizată de un nou dosar de corupţie.
Traian Basescu
Traian Basescu (JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN / AFP / Getty Images)

Noul dosar de corupţie în care este implicată Elena Udrea a zguduit din nou scena politică. În ciuda acuzaţiilor extrem de grave care o vizează, inclusiv că ar fi luat mită de la unul dintre aşa-zişii "băieţi deştepţi" din energie, Bogdan Buzăianu, fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, marţi, că este convins că fostul ministru va avea argumente în instanţă.

"Sunt convins că Elena Udrea va avea argumente în instanţă. (...) Şi am convingerea că nu a făcut acest lucru, pentru că nu avea unde, pentru că în Guvernul Boc a fost o adevărată vânătoare îndreptată împotriva «băieţilor deştepţi»", a declarat Traian Băsescu, adăugând că personal nu îl cunoaşte pe Bogdan Buzăianu.

Întrebat de o jurnalistă dacă se simte vizat de noile dosare, în contextul în care Elena Udrea a precizat că există martori în dosarele sale care au fost chemaţi la DNA pentru a da declaraţii şi împotriva sa, Traian Băsescu a replicat: "Nu, doamnă. Eu nu mă simt vizat de niciun dosar pentru că ştiu sigur că în activitatea mea nu au existat ilegalităţi."

În cursul zilei de marţi, procurorii DNA au cerut, din nou, ridicarea imunităţii Elenei Udrea pe care o acuză de luare de mită, trafic de influenţă, instigare la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine, spălare de bani, fals în declaraţii de avere şi efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia, ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile în virtutea funcţiei.

Pentru mai multe detalii despre acuzaţiile care o vizează pe Elena Udrea intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne