Prună: Nu împărtăşesc pesimismul din jur cu privire la rezultatul alegerilor. Nu e o zi de doliu

Nu este o zi de doliu, este o zi în care alegeri organizate corect au dat un rezultat care reflectă ceea ce vor alegătorii, a opinat ministrul Justiţiei Raluca Prună.
Raluca Prună
Raluca Prună (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Într-o postare pe contul său de Facebook, ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat că nu împărtăşeşte pesimismul "din jur" cu privire la rezultatul alegerilor parlamentare care vor aduce PSD la guvernare.

"Vă mulţumesc foarte mult pentru susţinere în tot acest an greu, dens şi interesant. Celor care m-aţi susţinut, celor care m-aţi criticat şi de la care am învăţat ceva, chiar şi celor care m-aţi înjurat pentru ca şi voi sunteţi din cetate. Nu împărtăşesc pesimismul din jur. Nu e o zi de doliu, este o zi în care alegeri organizate corect au dat un rezultat care reflectă ceea ce vor alegătorii.

Mai sunt mulţi, cei mai mulţi, care nu au votat: de lehamite, din cauza unor standarde care îi fac să reclame perfecţiune în politică sau pur si simplu din indiferenţă. Pe aceştia sper ca, într-o zi, să îi putem convinge să voteze. A vota este esenţa cetăţeniei active. A sta pe margine, chibiţ, pentru ca apoi să critici superior şi să spui că nu eşti responsabil de rezultat mi se pare o laşitate", a precizat Raluca Prună.

Ministrul Justiţiei susţine că s-a întors în România "cu multă dragoste" pentru ţara în care are familie, prieteni, morminte, amintiri, în care a făcut şcoala şi în care a devenit ceea este azi.

"M-am întors să dau ceva înapoi ţării mele. Am primit enorm în acest an: mi-am reîntâlnit profesorii din facultate, am cunoscut scriitori, creatori care au contribuit la formarea mea, profesionişti din multe domenii care fac ca ţara noastră să meargă mai departe. Am cunoscut oameni care m-au ajutat enorm să duc acest mandat. Pentru toţi aceştia am încercat să dau - în timp scurt, în condiţii politice destul de vitrege, tot ce am putut mai bine. Onest şi neprefăcut. Am şi dezamăgit uneori, fără îndoială, dar nu cu bună ştiinţa", a continuat Raluca Prună.

Tehnocrata susţine că a avut dezamăgiri la fel de mari în acest mandat, cea mai mare, cu ocazia primei sale moţiuni, din partea unei senatoare.

"De la tribuna Parlamentului, m-a întrebat retoric de ce am venit în România şi mi-a cerut să nu spun 'din patriotism', pentru că nu crede asta. Nu am răspuns atunci. A ajuns demagogic să spui că eşti patriot. Vă spun acum că exact de asta am venit. Şi exact din acelaşi motiv nu voi tăcea după ce îmi termin mandatul. Cred că România, aşa cum o cunosc eu, poate şi merită mult mai mult. Avem treabă (...)! Lucrurile durabile se construiesc cu multă muncă, grass root", a adăugat Raluca Prună.