Protest spontan la Mintia. Angajaţii acuză numirile politice

Conducerea Termocentralei Mintia insistă cu "glumele proaste, angajări politice, acordarea de beneficii salariale în funcţie de cumetrii politice, sindicale", asta în timp ce oamenii îşi cumpără singuri echipamente, susţin protestatarii.
Termocentrala Mintia
Termocentrala Mintia (termodeva.ro)

Zeci de energeticieni angajaţi ai Termocentralei Mintia din judeţul Hunedoara au declanşat, joi, un protest spontan şi refuză să intre la programul normal de muncă. Energeticienii acuză ”numirile politice" şi acordarea beneficiilor salariale în funcţie de cumetrii sindicale", relatează Mediafax.

"Colegii mei sunt la sediu, dar nu intră la locurile de muncă. Au ajuns la Termocentrală şi cei care sunt schimbul al doilea. Cei care au încheiat programul nu pot ieşi, fiindcă nu pot lăsa locurile de muncă neasigurate. Termocentrala Mintia este la un pas de închidere şi conducerea insistă cu glumele proaste, angajări politice, acordarea de beneficii salariale în funcţie de cumetrii politice, sindicale sau de altă natură şi oamenii îşi cumpără singuri echipamente", a declarat preşedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iştoc.

Potrivit sursei citate, angajaţii au aşteptat într-o încăpere din cadrul Termocentralei să aibă discuţii cu noua conducere de la Complexul Energetic Hunedoara la Mintia, însă, ulterior, directorul general al CEH, Viorel Stancu, le-a transmis că poate ajunge doar vineri.

În aceste condiţii, există riscul ca grupul energetic care funcţionează la Mintia să fie oprit, a anunţat preşedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara.

Termocentrala Mintia este sucursală a Complexului Energetic Hunedoara. CE Hunedoara se confruntă cu probleme financiare majore, având datorii totale de 1,5 miliarde de lei, din care 1,2 miliarde de lei către Ministerul Finanţelor Publice.

Conducerea CEH a solicitat în repetate rânduri intrarea companiei în insolvenţă, susţinând că această procedură este singura soluţie pentru evitarea falimentului societăţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne