Programator rus, acuzat că a dezvăluit mii de poze nud cu celebrităţi

Jennifer Lawrence la cea de-a 85-a ceremonie a Premiilor Academiei anuale pe 24 februarie, la Hollywood.
Jennifer Lawrence la cea de-a 85-a ceremonie a Premiilor Academiei anuale pe 24 februarie, la Hollywood. (FREDERIC J. BROWN / AFP / Getty Images)

Un programator rus care a încărcat mii de fotografii nud cu celebrităţi de la Hollywood pe un website din Statele Unite a negat că a extras ilegal pozele din baza de date a Apple iCloud, susţinând că imaginile erau deja puse la dispoziţie pe internet.

Serghei Holokovski, din oraşul sudic rus Samara, a fost demascat de ziarul britanic The Sun ca fiind creierul din spatele website-ului care a publicat mii de fotografii intime cu femei celebre în mare parte occidentale, inclusiv cu actriţele Jennifer Lawrence şi Kirsten Dunst, şi cântăreţele Rihanna şi Selena Gomez.

În ciuda faptului că a negat acuzaţiile de furt al imaginilor, Holokovski insistă că nu vede nimic greşit în ce priveşte publicarea imaginilor pe internet.

”Nu, nu cred [că este rău]. Cred că este aşa deoarece perspectiva lumii despre asta s-a schimbat. Toţi oamenii cred că este ok, cel puţin prietenii mei cred asta”, a declarat marţi Holokovski pentru ziarul britanic Daily Mail.

Firma de tehnologie Apple, a cărui sistem de baze de date iCloud a fost infiltrat de hackeri oferind astfel accesul la fotografiile celebrităţilor, a declarat, pe fondul acestui scandal, că va amplifica măsurile de securitate.

Dar Holokovski, care a afirmat că el nu deţine website-ul cu fotografii pe care-l operează, a declarat pentru Daily Mail că în opinia lui fotografiile au fost publicate de celebrităţi într-o schemă de PR (Public Relations).

Holokovski a adăugat că site-ul respectiv aparţine unui alt bărbat rus, pe care nu l-a întâlnit niciodată şi care trăieşte în Europa.