Băsescu "cu steagurile în spate": Ponta şi Iohannis - niciunul nu e bun pentru preşedinte

Traian Băsescu
Traian Băsescu (Timeline Photos)

Preşedintele Băsescu a susţinut luni seara o conferinţă de presă la Cotroceni pentru a anunţa că nu are nicio înţelegere nici cu Ponta şi nici cu Iohannis şi că susţine candidatura la preşedinţie a Elenei Udrea.

"Am văzut în ultimele ultimele două luni o campanie furibundă a celor două blocuri politice, pe de o parte Ponta cu propagandiştii lui şi cu parlamentarii, pe de cealaltă parte PNL-ul sau ACL-ul cum se numeşte acum, şi una şi alta din tabere încercând să mă aloce celeilalte tabere", a declarat Băsescu.

"PSD-ul spune că sunt în înţelegere cu Iohannis iar ACL cu toţi propagandiştii lor (din păcate oameni care au pretenţia că sunt de dreapta s-au înrolat în această zonă, deşi până acum unii nu ştiau cât de drăguţi să fie cu Ponta până acum două luni) acum găsesc cu cale să propage mesajul că preşedintele e în înţelegere cu Ponta", a mai declarat preşedintele, adăugând că îi va dezamăgi şi pe unii şi pe alţii.

"Nu îl susţin şi nu îl voi susţine pe Ponta şi nici nu am vreo înţelegere cu el, nu îl susţin şi nu îl voi susţine pe Iohannis şi nici nu am vreo înţelegere cu el", a completat preşedintele adăugând că motivul valabil, în ambele situaţii, este că cei doi sunt corupţi şi oportunişti.

"Rămân consecvent în a susţine candidatul PMP, Elena Udrea, un om corect, care nu minte, care a făcut ceva când a fost ministru", a declarat Băsescu.

Preşedintele şi-a continuat discursul explicând de ce Ponta şi Iohannis sunt corupţi: "Să o luăm puţin cu dl Ponta. Mincinos. Până de curând era master la Catania, acum nu mai este, după ce şi-a dat seama că a scris o minciună . Dl Ponta este doctor, altă minciună, a plagiat. Dl Ponta este corupt, vă dau doar câteva elemente", a adăugat Băsescu, rememorând memorandumul cu Rompetrol şi eşuata privatizare a CFR Marfă:

"A încercat să scoată prin lege matrapazlâcul cu KazMunay (compania care a cumpărat Rompetrolul de la Dinu Patriciu n.r.), România trebuia să primească 580 milioane de dolari, Ponta a încercat să scoată o lege, am intervenit la CCR şi atunci a scos o Hotărâre de Guvern prin care, în loc să ceară datoria de 580 milioane, a fost de acord să primească doar 200 de milioane pe care până astăzi nu i-a primit. S-a creat un protocol pentru un fond de investiţii de un miliard de dolari, nu s-a creat nici măcar biroul pentru preşedintele acestui fond, deci dl Ponta este corupt!", a explicat preşedintele.

Şeful statului a trecut în revistă şi încercarea premierului de a transfera terenuri lui Bunea Stancu, baronul de Brăila, şi lui Dan Voiculescu, fondatorul PC, aflat la închisoare pentru fapte de corupţie.

"V-aş aduce aminte de povestea cu CFR Marfă când a încercat să bage pe seama CSAT-ului o decizie pur comercială pentru atribuirea contractului de privatizare, sigur, dl Stoica are ceva dificultăţi azi, dar era partenerul dorit de coruptul Ponta", a continuat preşedintele lista faptelor lui Ponta.

"Nu mai vorbim de declaraţia de avere, unde Ponta împreună cu soţia îl ajung la număr de case pe sfântul Iohannis!", a adăugat Băsescu, persiflându-l pe Iohnnis care, "din meditaţii domnia a reuşit să-şi cumpere şase case în Sibiu".

"Asta e Iohannis, cum e şi Ponta", a concluzionat Băsescu, afirmând că cei doi sunt legaţi de Grivco, Voiculescu şi tentativa de lovitură de stat din 2012 (referendumul pentru înlăturarea preşedintelui n.r.).

"Din aceste motive niciodată niciunul din cei doi nu va avea susţinerea mea iar românii se vor convinge de adevărul de ceea ce le spun, că nu merită încrederea lor, dacă vreunul din cei doi va ajunge preşedinte. Eu sper să nu fie aşa!" a adăugat Băsescu.

Şeful statului şi-a continuat tiradele la adresa lui Iohannis, arătând că decizia acestuia de a intra în cursa pentru preşedinţie în condiţiile în care ştia că are pe rol un proces de incompatibilitate cu ANI este imorală şi arată un "oportunism feroce".

"Vreau să înţelegeţi un lucru, România are un deficit de 2,2% din PIB, ceea ce înseamnă 3,4 miliarde de euro," a continuat Băsescu, arătând că în aceste condiţii Ponta îşi permite totuşi să facă pomeni electorale din bani împrumutaţi: "cele 2,4 miliarde pe care i-a alocat primăriilor şi restul până la 4.8 miliarde bani pe care îi împrăştie pe diverse cadouri electorale sunt bani pe care România îi împrumută, şi pe care românii îi vor plăti. Toată România plăteşte campania electorală a lui Ponta. Cum pot avea aranjamente cu aşa specimene?" a adăugat preşedintele.

Şeful statului i-a "compătimit" pe jurnaliştii care acreditează teoria că i-ar susţine pe Ponta şi/sau Iohanis: "din păcate, se găsesc şi aşa numiţi ziarişti de dreapta care şuştină această teorie, nu le spun să le fie ruşine să nu li se întâmple ceva rău, că sună ca un blestem când o spun eu, dar mă uit cât de mare e degradarea şi pe partea de dreapta dacă se ajunge la această propagandă".

În continuare, preşedintele i-a criticat pe cei doi prezidenţiabili că nu discută lucrurile serioase ale României şi a enumerat o serie de teme care ar trebui să-i preocupe pe cei doi: " Cred că mai sunt suficiente zile şi îmi dau cu părerea ce aş discuta eu dacă aş fi candidat. M-aş referi la poziţia României cu privire la consolidarea justiţiei. M-aş referi la un lucru pe care astăzi, prin atitudine candidaţii îl pun sub semnul întrebării, consolidăm parteneriatul strategic cu SUA sau nu? Sau ne reorientăm spre Berlin, sau facem un ghiveci în stil dâmboviţean, puţin şi cu SUA, puţin şi cu Rusia, puţin şi cu China? O astfel de abordare este una ticăloasă care face rău României", a declarat preşedintele, adăugând că ţara este în criză după lovitura de stat din 2012.

"România este într-o criză de credibilitate iar oamenii ăştia nu răspund la principalele probleme. Nu i-am auzit nici pe Ponta nici pe Iohannis ce ar trebui să facă Guvernul pentru ca România să mai salveze ceva din cele 12 miliarde fonduri de coeziune (...) Îşi trimit toate panaramele parlamentare să se ocupe de Băsescu la televizor, în loc să se ocupe de problemele ţării. Îl înţeleg pe Ponta că trebuie să fugă de proasta guvernare dar de ce nu vorbeşte Iohannis. De ce? Pentru că îi leagă Grivco!", a adăugat Băsescu, declarându-se nemulţumit că cei doi nu discută despre problemele importante ale ţării.

"Aş vrea să îi aud vorbind despre bugetul Apărării, despre cum vor implementa obiectivele stabilite pentru România la summitul NATO de la Newport. Aş vrea să ştiu cum văd relaţia România-Ucraina, una întreagă sau transnistrizată, care e părerea lor? Cum văd poziţia României legată de Statul Islamic, cum văd poziţia României legată de criza din Orientul Mijlociu, de Palestina-Israel?. Sunt lucruri pe care ei nu le discută chiar dacă le-au scris prin vreun program, nu le discută pentru că au o singură grijă, pe care din ei doi îi susţine Băsescu", s-a declarat revoltat preşedintele.

"Repet şi închei, nu susţin pe niciunul şi rămân consecvent: susţin candidatul PMP Elena Udrea. Am dreptul la opţiune (...) Eu spun azi cu steagurile în spate că niciunul nu e bun pentru preşedinte şi românii o vor regreta la o lună sau două dacă vreunul iese preşedinte", a concluzionat Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne