Program naţional: 100.000 de basarabeni în România

În jur de 100.000 de moldoveni de peste Prut vor vizita România în cadrul unui program vizând eliminarea stereotipurilor create de propaganda antiromânească.
Miting unionist la Chişinău, moldovenii de peste Prut votează simbolic unirea
Miting unionist la Chişinău, moldovenii de peste Prut votează simbolic unirea (Epoch Times România)

100.000 de cetăţeni ai Republicii Moldova vor vizita România în intervalul iunie – final de septembrie în cadrul celui mai amplu program naţional de cunoaştere a realităţilor sociale şi culturale din ţara mamă, informează Platforma Unionistă Acţiunea 2012.

Potrivit comunicatului de presă remis Epoch Times, vizita are loc în cadrul programului „Cunoaşte-ţi Ţara”, program ce vizează eliminarea stereotipurilor formate de propagandă antiromânească din ultimii peste 200 de ani în stânga Prutului şi obţinerea unei majorităţi unioniste în Republica Moldova către anul 2018.

Programul „Cunoaşte-ţi Ţara” demarează vineri, 24 iunie, cu venirea la Iaşi a patru autocare cu câte 50 de basarabeni. Organizator este Platforma Unionistă Acţiunea 2012, împreună cu parteneri din toată ţara.

Locuitorii celui de-al doilea stat românesc au nevoie de informaţie corectă despre realităţile din România, au nevoie să vadă cu propriii ochi obiective turistice şi economice, să ia contact cu românii din mai multe regiuni ale ţării, astfel încât la revenirea în Republica Moldova să se simtă liberi să îşi aleagă destinul, în cunoştinţă de cauză”, a declarat George Simion, preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012.

Platforma Unionistă Acţiunea 2012 face un apel către autorităţile locale şi către oamenii simpli din toată România să sprijine derularea programului.

Pe parcursul următoarelor luni, cei 100.000 de basarabeni vor putea oferi impresii cu privire la zonele pe care le vizitează.