Peste 400 de profesori din România sună clopoţelul în sute de licee din Republica Moldova

După ce sute de primari de pe ambele maluri ale Prutului s-au înfrăţit la Bucureşti, este rândul cadrelor didactice să realizeze înfrăţirea la nivel educaţional între cele două Românii despărţite de Prut.
Miting unionist la Chişinău, moldovenii de peste Prut votează simbolic unirea
Miting unionist la Chişinău, moldovenii de peste Prut votează simbolic unirea (Epoch Times România)

450 de cadre didactice din România vor participa la festivitatea de încheiere a anului şcolar din Republica Moldova, organizată în dimineaţă zilei de 31 mai sub denumirea de „Ultimul sunet”.

La iniţiativa Centrului pentru Cultură, Istorie şi Educaţie şi Platformei Unioniste Acţiunea 2012, în parteneriat cu Asociaţia Obştească „Radio DATINA” şi Ministerul Educaţiei de la Chişinău, profesorii din dreapta Prutului vor ajunge în 450 de licee din toate raioanele Republicii Moldova cu un mesaj de susţinere şi de apreciere din partea României, precum şi cu daruri pentru fiecare colectiv de elevi.

Scopul proiectului vizează demararea unui proces de înfrăţire la nivel educaţional între liceele din România şi cele din Republica Moldova, care ar impulsiona inclusiv relaţionarea elevilor şi părinţilor în sensul participării ulterioare la activităţi didactice şcolare şi extraşcolare comune.

Profesorii sunt cartea de vizită a viitorului nostru. Stabilirea unor parteneriate între liceele din România şi Republica Moldova prin intermediul acestor ambasadori în domeniul educaţiei va genera bune practici în implementarea proiectelor, experienţă şi însănătoşirea sistemului de învăţământ românesc”, a declarat George Simion, preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012.

Cei 450 de profesori din România vor fi întâmpinaţi în localităţile de destinaţie de autorităţi şi de conducerea liceelor.