Profitul Albalact a scăzut cu 22,5% în primele nouă luni, la 2,72 milioane lei

Epoch Times România
08.11.2012

Albalact a înregistrat în primele nouă luni din acest an un profit net de 2,72 milioane lei, în scădere cu 22,5% faţă de rezultatul din perioada similară a anului trecut, de 3,51 mişliaone lei, a anunţat joi compania.

În perioada ianuarie-septembrie 2012, Albalact a raportat o cifră de afaceri de 247 milioane lei, aproape la nivelul cifrei înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut, de 246,18 milioane lei.

“Piaţa se contractă în continuare, iar consumul nu are perspective de redresare prea curând. Scăderea puterii de cumpărare, scumpirea dramatică a materiei prime, seceta, fluctuaţiile de curs valutar sunt probleme serioase în acest moment, care pun o presiune uriaşă pe preţuri şi pe profitabilitate. Oamenii cumpără mai ieftin, iar vânzările cresc în volum, dar scad în valoare. Faptul că ne menţinem afacerile este un rezultat bun în condiţiile economice actuale, ţinând cont de faptul ca anul acesta am avut extinderi importante de portofoliu şi am lansat un brand nou. Nu suntem pesimişti, însă este evident că perioada care va urma va fi mai dificilă. Obiectivul nostru este să ne menţinem profitabil în categoriile în care suntem lideri şi să creştem în celelalte categorii”, a declarat Raul Ciurtin, preşedinte şi director general Albalact.

Compania Albalact - Alba Iulia este unul dintre primii trei producători de lapte şi produse lactate din România. Înfiinţată în anul 1971 şi transformată în societate comercială pe acţiuni în 1990, Albalact a fost privatizată în 1999. Compania Albalact are peste 600 de angajaţi şi peste 5.000 de acţionari şi este listată la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucureşti.

În prezent, Albalact deţine 99% din pachetul de acţiuni al societăţii Rarăul Câmpulung Moldovenesc. Albalact comercializează produse proaspete pasteurizate şi UHT sub brand-urile sale Fulga, Zuzu, De Albalact şi Rarăul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor