Procurorul solicită mutarea dosarului lui Mihai Boldea la Curtea de Apel Galaţi

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie trebuie să soluţioneze miercuri cererea procurorului de declinare a competenţei în dosarul în care este acuzat fostului parlamentar Mihai Boldea şi mutarea judecării acestuia la Curtea de Apel Galaţi.
. (Photos.com)
Epoch Times România
26.09.2012

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie trebuie să soluţioneze miercuri cererea procurorului de declinare a competenţei în dosarul în care este acuzat fostului parlamentar Mihai Boldea şi mutarea judecării acestuia la Curtea de Apel Galaţi.

Procurorul de şedinţă a solicitat mutarea judecăţii dosarului în care Boldea este acuzat de înşelăciune la Curtea de Apel Galaţi, motivând că inculpatul nu mai ocupă funcţia de deputat, deoarece şi-a dat demisia din Parlament, pe 18 septembrie, deci judecarea sa nu mai este de competenţa Înaltei Curţi.

Fostul deputat Mihai Boldea a a cerut miercuri instanţei să fie eliberat din arest, luându-şi angajamentul că, dacă i se va admite cererea, se va duce să lucreze la via tatălui său. Instanţa se va pronunţa în curând cu privire la această solicitare.

Boldea este arestat preventiv de la sfârşitul lunii martie, după ce a încercat să fugă în Kenya, fiind trimis în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism din cadrul Serviciului Teritorial Galaţi, în data de 28 iunie, alături de alţi 18 inculpaţi, pentru fraude imobiliare în valoare de aproximativ un milion de euro.

Magistraţii curţii supreme au confirmat în 27 martie mandatul de arestare emis în lipsă acestuia, iar în aceeaşi zi a fost adus în ţară, cu o cursă de la Amsterdam, după ce s-a predat la Ambasada română din Kenya. Ulterior, a ajuns în arestul IPJ Galaţi.

Mihai Boldea este acuzat de formarea unui grup organizat prin care ar fi dat mai multe tunuri imobiliare, dar şi de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Alături de acesta sunt cercetaţi avocata Mihaela Bolboceanu, fosta lui concubină, fosta subprefectă a Galaţiului Aurica Luchiniuc, secretara sa, Elena Petrea, precum şi mai mulţi colaboratori ai acestuia: Bogdan Alexandru Boza, Ştefan Lazăr, Săva Lucian Mirică, Carmen Mirică şi Tudorel Vrânceanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor