Procuratura anticorupţie a pus sechestru pe mai multe bunuri ale fostului lider PLDM

Procurorii anticorupţie au pus sechestru pe mai multe imobile care aparţin fostului premier Vlad Filat, precum şi pe pachete de acţiuni de la companii din Republica Moldova şi de peste hotare.
Fostul lider PLDM, Vlad Filat
Fostul lider PLDM, Vlad Filat (facebook.com / VladFilat)

Procurorul care anchetează cazul „Filat”, Adriana Beţişor menţionează că în prezent se încearcă identificarea şi a altor bunuri din străinătate care ar aparţine fostului lider PLDM, acuzat de acte de corupţie, anunţă Realitatea.md.

„Este vorba despre o măsură de asigurare care poate fi aplicată până la o soluţie definitivă a instanţei de judecată. Când vorbim despre imobile avem în vedere atât construcţii, cât şi terenuri. Sunt destul de multe imobile pe care am aplicat sechestru", a declarat procurorul anticorupţie.

Aplicarea sechestrului este o măsură necesară pentru recuperarea prejudiciului cauzat de infracţiune, precizează oamenii legii.

În urma percheziţiilor efectuale la domiciliul fostului lider PLDM, Vlad Filat au mai fost depistate documente cu grif secret, în care apar nume şi companii cheie, importante pentru desfăşurarea anchetei.

La începutul săptămânii trecute Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) a ridicat cinci maşini care aparţin fostului lider PLDM, Vlad Filat şi le-a adus la sediul CNA, a afirmat purtătorul de cuvânt al instituţiei anticorupţie. Automobilele ridicate figurează în autodenunţul făcut de Ilan Shor, cu o săptămână înainte la Procuratura Generală.

Potrivit sursei citate din declaraţia de avere pe anul 2014 a liberal democratului Vlad Filat se vede că a obţinut venituri de aproximativ jumătate de milion de euro, deţine o casă de peste trei milioane de lei şi două garajuri. Are două maşini de lux şi conturi bancare de mii de lei şi mii de euro.

În urma examinării de către Curtea de Apel Chişinău a recursului depus de avocaţii fostului premier Vlad Filat, cu privire la arestarea acestuia, vineri, 23 octombrie, s-a decis că „Vlad Filat continuă să fie reţinut în arest preventiv. Evident că noi nu suntem de acord cu această decizie arbitrară şi vom merge la CEDO, unde vom invoca încălcarea dreptului la apărarea eficientă şi încălcarea prezumţiei nevinovăţiei”, a anunţat avocatul lui Vlad Filat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe