Primul Palat al Justiţiei inaugurat la Ungheni

Atunci când se doreşte un act al justiţiei corect, trebuie oferite condiţiile necesare şi abia atunci se poate cere responsabilitate, consideră ministrul Justiţiei Alexandru Tănase.
Ştefan Sârbu
10.02.2018

Un nou sediu al judecătoriei a fost inaugurat vineri la Ungheni. Acesta a fost construit conform standardelor europene, are şapte nivele şi o suprafaţă totală de 4.620 metri pătraţi, cuprinzând opt săli de judecată, o cameră special amenajată pentru minori, un birou de mediere şi patru celule de detenţie.

Palatul Justiţiei din oraşul Ungheni a comasat judecătoriile Ungheni şi Nisporeni. Lucrările de construcţie au durat trei ani şi au costat aproximativ 60 milioane lei, sursele fiind alocate de către Guvern dar şi cu suport financiar extern.

În cadrul evenimentului de inaugurare, prim-ministrul Pavel Filip a subliniat că în pofida criticilor, reformarea în continuare a justiţiei rămâne o prioritate a Executivului.

Ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase, a menţionat că atunci când se doreşte un act al justiţiei corect, trebuie oferite condiţiile necesare şi abia atunci se poate cere responsabilitate. „Noul sediu oferă posibilitatea de a separa cazurile aflate pe rolul instanţei în categorii specializate.”

În context, preşedintele Judecătoriei Ungheni, Vasile Şchiopu, a afirmat că graţie specializării cazurilor aflate pe rol va spori eficienţa actului justiţiei.

Prezent la eveniment, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Victor Micu, a notat că Palatul Justiţiei din Ungheni are condiţii moderne nu doar pentru magistraţii acestei instanţe, ci în primul rând, pentru justiţiabili.

Oficialii au ţinut să promită că în următorii ani vor fi create condiţii conform standardelor moderne în toate instanţele de judecată din R. Moldova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor