Primarul unui oraş olandez a cerut expulzarea fiicei lui Putin

Primarul unui oraş din Olanda, ţara cea mai îndoliată după prăbuşirea zborului MH 17 în Ucraina, a cerut expulzarea fiicei lui Vladimir Putin, Maria, care locuieşte la Haga.
Aeronava distrusă a zborului MH17 al companiei Malaysia Airlines (DOMINIQUE FAGET/AFP/Getty Images)
Loredana Diacu
24.07.2014

Primarul unui oraş din Olanda, ţara cea mai îndoliată după prăbuşirea zborului MH 17 în Ucraina, a cerut expulzarea fiicei lui Vladimir Putin, Maria, care locuieşte la Haga.

Potrivit Dailymail, preluat de Mediafax, ulterior, autorul cererii, Pieter Broertjes, primar al oraşului Hilversum şi-a cerut scuze, afirmând că cerinţa sa "nu a fost înţeleaptă", dar a venit "din sentimentul de neputinţă."

De altfel, cererea formulată de edilul olandez nu este singura de acest gen. După doborârea Boeingului malaezian ce avea la bord 298 de persoane, din care 193 erau cetăţeni olandezi, activişti anti-Putin din toată lumea au postat adresa Mariei Putin pe Twitter şi au cerut poporului olandez să protesteze în faţa locuinţei fiicei liderului de la Kremlin, acuzat de finanţarea şi înarmarea rebelilor pro-ruşi care ar fi doborât avionul.

"Drag popor olandez! Dacă vreţi să o vizitaţi pe fiica lui Putin, (aceasta este) adresa", a scris un activist. "Poporul olandez îşi poate exprima sentimentele despre cursa MH17. Întrebaţi de Maria Putin (Faassen)", a scris un altul.

Conform unor informaţii apărute în presă, fiica lui Putin, Maria, în vârstă de 28 de ani, trăieşte în Olanda de câţiva ani, alături de partenerul ei olandez, Jorrit Faassen, în vârstă de 34 de ani, acesta deţinând un post de conducere la o firmă de consultanţă rusească.

Cuplul s-ar fi căsătorit în 2009, de-a lungul timpului apărând şi informaţia că Maria ar fi născut un copil, informaţiile nefiind confirmate oficial.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor