Primarul din Târgu Mureş, faţă în faţă cu judecătorii

Procurorii anticorupţie l-au trimis în faţa instanţei pe edilul municipiului Târgu Mureş, fostul pedelist Dorin Florea.
Dorin Florea (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
16.09.2016

Primarul municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de participaţie improprie la abuz în serviciu dacă funcţionarul a urmărit obţinerea unui folos pentru sine sau pentru altul, au anunţat vineri, în cadrul unui comunicat de presă, procurorii DNA.

În faţa judecătorilor de la Tribunalul Mureş, pe masa cărora a ajuns dosarul, se va prezenta şi Maria Cioban, la data faptei secretar al municipiului Târgu Mureş, care este acuzată de acelaşi tip de infracţiune ca şi edilul.

DNA îşi prezintă cazul

"Inculpatul Florea Dorin, în calitatea menţionată mai sus, în cursul anului 2008, prin încălcarea atribuţiilor de serviciu şi a prevederilor legale, a întocmit şi semnat o expunere de motive, prin care s-a supus dezbaterii Consiliului Local adoptarea, în regim de urgenţă (deşi situaţia nu o impunea), a propunerii de atribuire, cu titlu gratuit către o asociaţie sportivă, a unui teren în suprafaţă de 20.400 mp, situat în municipiul Tîrgu Mureş.

Ca urmare a acestui demers, la data de la data de 25 septembrie 2008, Consiliul Local a adoptat hotărârea respectivă, prin votul a 19 consilieri locali, la determinarea edilului şi fără ca aceştia să cunoască caracterul nelegal al acelei propuneri.

Hotărârea respectivă, după adoptare, a fost contrasemnată (fiindu-i astfel acordată viza de legalitate fără de care nu putea produce efecte juridice) de către secretarul municipiului, inculpata Cioban Maria.

Ulterior, asociaţia sportivă beneficiară a terenului - care nu se încadra în niciuna din categoriile de persoane juridice fără scop lucrativ precizate în legea administraţiei publice şi nici nu deţinea statutul de utilitate publică pentru a putea beneficia de folosinţa gratuită a unui astfel de bun - a închiriat terenul respectiv unei alte entităţi sportive, obţinând foloase materiale în sumă de 2.563.041,86 lei.

Pentru folosirea acelui teren, asociaţia sportivă ar fi trebuit să plătească o redevenţă anuală calculată conform prevederilor legale, în funcţie de categoria bunului concesionat/închiriat, astfel că prin faptele susmenţionate bugetul municipiului Tîrgu Mureş a fost prejudiciat cu suma de 1.182.520 lei. Până la această dată Primăria municipiului Tîrgu Mureş nu s-a constituit parte civilă în procesul penal."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor