Primarul Craiovei, Olguţa Vasilescu, suspectată de plagiat

Primarul Craiovei, deputatul PSD Olguţa Vasilescu, este suspectată de către Universitatea Bucureşti că a plagiat teza de doctorat numită ”Contribuţia lui Vilfredo Pareto la dezvoltarea sociologiei moderne”, relatează Mediafax.
P. P.
19.12.2014

alte articole

Olguţa Vasilescu (Epoch Times România)
P. P.
19.12.2014

Primarul Craiovei, deputatul PSD Olguţa Vasilescu, este suspectată de către Universitatea Bucureşti că a plagiat teza de doctorat numită ”Contribuţia lui Vilfredo Pareto la dezvoltarea sociologiei moderne”, relatează Mediafax.

În acest sens, instituţia academică din Bucureşti a solicitat Consiliului Naţional de Etică să verifice teza de doctorat susţinută de Olguţa Vasilescu în 2007, la Facultatea de Sociologie. Universitatea suspectează că deputatul a plagiat lucrarea de doctorat întrucât mai multe pasaje din teză sunt neatribuite, iar capitolul al şaptelea este preluat integral de pe Internet, fiind vorba de un text care nu are autor.

„Comisia a solicitat un referat de expertiză privind suspiciunea de plagiat...Referatul demonstrează existenţa mai multor pasaje neatribuite conform normelor academice de către autoarea tezei. Totodată, un capitol întreg, al 7-lea, este preluat integral de pe internet, fiind vorba de un text care nu are autor”, se arată în adresa Universităţii către Consiliul de Etică, semnată de către preşedintele Comisiei de Etică a UB, prof. dr. Marian Popescu.

În acelaşi timp, Comisia de Etică a trimis o scrisoare către Primăria Municipiului Craiova, informând-o pe Olguţa Vasilescu despre suspiciunile legate de teza sa de doctorat.

Totodată, Universitatea Bucureşti a trimis, joi, o adresă ministrului Educaţiei, Sorin Câmpeanu, cerând retragerea titlului de doctor în Drept al premierului Victor Ponta, la două zile după ce acesta a anunţat că va renunţa la acest titlul, în urma acuzaţiilor de plagiat care i-au fost aduse.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor