Scriitorul Nicolae Manolescu, Antena 3: Îngropaţi-i în tăcere

Nicolae Manolescu
Nicolae Manolescu (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Scriitorul Nicolae Manolescu, preşedintele Uniunii Scriitorilor din România şi ambasador al României la UNESCO, a declarat, în cadrul unui interviu publicat joi de Jurnalistan, că ziariştii precum cei de la Antena 3 ar trebui ”îngropaţi în tăcere”.

Întrebat despre ce înseamnă ”presă liberă şi independentă” sau când putem spune că un cotidian, o televiziune, un jurnalist îşi îndeplinesc rolul fără cenzuri şi influenţe, Nicolaescu a afirmat că ziarele şi televiziunile nu trebuie să fie purtătoare de cuvânt ale unor interese patronale.

”Partea a doua a întrebării conţine răspunsul: ziarele, televiziunile şi restul nu trebuie să fie purtătoare de cuvânt ale unor interese patronale. Între administraţie şi redacţie, separarea „puterilor” trebuie să fie evidentă. Asta nu înseamnă că ziarul, televiziunea etc. n-au opinie politică. Au şi şi-o asumă. Dar e „politica” redacţiei, nu a proprietarului”, a declarat acesta.

La întrebarea cum arată agenda media după 25 de ani, Nicolae Manolescu a declarat că presa îşi joacă în mod eficace rolul în societate explicând că multe din cazurile recente au ieşit la iveală şi s-au soluţionat cu ajutorul presei.

”Primul lucru, pe care l-am remarcat deja, este că presa scrisă şi media îşi joacă în mod cât se poate de eficace rolul în societate. Numeroase evenimente importante din ultima vreme îşi datorează , în foarte mare măsură, presei scoaterea la iveală şi soluţionarea. Dacă presă nu era, nimic nu era, nici politic, nici judiciar. Cu toate excesele jurnaliştilor! Mai ales ale celor care ascultă de comanda patronilor. Vezi linşajul de care a avut parte preşedintele ales din partea unui jurnalist cunoscut pentru mitocănia lui”, a adăugat Nicolescu.

În legătură cu situaţia de la Antena 3, care a lansat mai multe atacuri mediatice la adresa unor intelectuali precum Andrei Pleşu sau Horia Roman Patapievici, Manolescu a afirmat că genul acesta de ziarişti ar trebui izolaţi şi lăsaţi să latre în voia lor.

”E simptomatică pentru riscul ca presa să devină aservită ruşinos unor interese de partid sau de afaceri. Ziarişti precum unii antenişti ar trebui izolaţi şi lăsaţi să latre în voia lor. O eroare a confraţilor din presă constă în a le da prilejul să muşte, în loc să-i ignore. Îngropaţi-i în tăcere! Nu mai faceţi rating pe pielea lor!”, a îndemnat Nicolescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne