Cezar Preda şterge pe jos cu traseiştii după decizia CCR: "Să se ducă unde or vedea cu ochii"

Cezar Preda, PDL, conferinţă de presă
Cezar Preda, PDL, conferinţă de presă (Epoch Times România)

În contextul în care infama ordonanţă a traseismului a fost declarată neconstituţională, deputatul PDL Cezar Preda le-a transmis, miercuri seară, colegilor săi oportunişti care au trădat partidul înaintea alegerile prezidenţiale să se ducă acum unde or vedea cu ochii, pentru că nu vor fi reprimiţi în noul PNL, relatează Mediafax.

"Cei care au plecat pentru bani, momiţi şi mituiţi şi şantajaţi de Ponta şi Dragnea pentru a câştiga alegerile, în viitorul apropiat nu vor şti ce să facă. Mesajul meu e să se ducă unde or vedea cu ochii, la PDL nu vor mai avea intrare. Aici trebuie să fie oameni care ne-au fost alături la greu. Mai am un mesaj pentru cei care au plecat: în 2016 nu vor mai fi pe nicio listă. Vom face tot ce ne stă în putinţă din punct de vedere juridic să nu mai fie pe nicio listă. La Buzău, s-au dus cu Bîgiu şi Boşcodeală şi s-au dus într-un colţ. Din 2016, nu mai au unde să se ducă, acesta este mesajul meu", a afirmat Cezar Preda.

La rândul său, co-preşedintele PNL Buzău George Scutaru a subliniat că nu se pune problema reprimii celor care au părăsit PNL într-un moment dificil: "Cine a plecat, e bun plecat. Nu ne punem problema acceptării acestor colegi care au migrat de la noi şi au devenit peste noapte social-democraţi."

Curtea Constituţională a decis, miercuri, că ordonanţa care le-a permis aleşilor locali ca, timp de 45 de zile, să-şi poată schimba partidul sau să devină independenţi, fără să îşi piardă mandatul, este neconstituţională.

Faimoasa ordonanţă, dată în prag de alegeri, a consolidat poziţia PSD la nivel local şi a făcut obiectul unei lungi serii de acuzaţii şi nemulţumiri din partea Opoziţiei. PSD şi-a atras peste 500 de noi primari, precum şi un număr mare de consilieri locali şi judeţeni, recâştigând astfel controlul asupra consiliilor care gestionează fonduri de miliarde.

Prin ordonanţa traseismului şi banii care au curs constant de la bugetul de stat în Ministerul Dezvoltării, condus de Liviu Dragnea, PSD a acaparat aproximativ 52% dintre toţi primarii din România.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne