Ioana Petrescu rămâne în barca lui Ponta

Premierul Victor Ponta a semnat, joi, decizia prin care fostul ministru al Finanţelor, Ioana Petrescu, a fost numită consilier de stat în Cancelaria prim-ministrului.
Ioana Petrescu (Eugen Horoiu / Epoch Times)
Loredana Diacu
19.12.2014

Premierul Victor Ponta a semnat, joi, decizia prin care fostul ministru al Finanţelor, Ioana Petrescu, a fost numită consilier de stat în Cancelaria prim-ministrului, relatează Mediafax.

Petrescu anunţase, luni, că va reveni în poziţia de consilier al premierului pe care a deţinut-o în perioada septembrie 2013 - martie 2014, când a fost promovată ministru.

Ioana Petrescu a absolvit Wellesley College (SUA), fiind licenţiată în economie şi matematică si are un doctorat în Economie la Harvard University. Înainte de a reveni în România, a activat ca profesor asistent la Universitatea Maryland School of Public Policy.

În cele nouă luni petrecute la minister, Petrescu a fost girantul adoptării unor masuri extrem de controversate, precum reducerea CAS, şi îngheţarea, pentru încă un an, a redevenţelor petroliere bătute în cuie de guvernul Năstase, în urmă cu zece ani, la unul din cele mai scăzute niveluri din Europa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor