Primarul comunei Izvoarele, audiat la DNA într-un dosar de corupţie

Alin Stanciu, primarul comunei Izvoarele, judeţul Giurgiu (PNL), a fost dus joi, la sediul DNA, după ce oamenii legii au desfăşurat anterior percheziţii la domiciliul său şi la sediul Primăriei. Edilul este suspectat de trafic de influenţă după ce ar fi cerut 200.000 de euro ca să intervină la reprezentanţi ANAF, în cazul unui control la Avicola Crevedia.
Sigla DNA (Epoch Times România)
Flori Mladin
25.09.2014

Alin Stanciu, primarul comunei Izvoarele, judeţul Giurgiu (PNL), a fost dus joi, la sediul DNA, după ce oamenii legii au desfăşurat anterior percheziţii la domiciliul său şi la sediul Primăriei. Edilul este suspectat de trafic de influenţă după ce ar fi cerut 200.000 de euro ca să intervină la reprezentanţi ANAF, în cazul unui control la Avicola Crevedia.

Procurorii anticorupţie au transmis, în cadrul unui comunicat de presă, că au fost efectuate trei percheziţii în judeţul Giurgiu, dintre care una la sediul unei instituţii publice.

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni de săvârşire, în perioada 2013-2014, a unor infracţiuni de corupţie, de către funcţionari publici, cu funcţii de conducere în plan local", a arătat DNA, citată de Mediafax.

În acest dosar, primarul Alin Stanciu este urmărit penal pentru trafic de influenţă în favoarea societăţii Avicola Crevedia, faptă săvârşită în vara anului 2013. În acelaşi dosar este vizat şi Emile Kharrat, cenzorul societăţii Avicola Crevedia, pentru complicitate la cumpărare de influenţă.

În perioada 2012-2013, ANAF a făcut un control la SC Avicola Crevedia SA, la finalul căruia s-a stabilit că firma are obligaţii fiscale de aproape 100 de milioane de lei, reprezentând TVA suplimentar, dobânzi sau majorări de întârziere şi penalităţi.

În vara anului 2013, Rami Ghaziri, asociat, şi Emile Kharrat, cenzor la SC Avicola Crevedia SA, ar fi trimis o persoană la Giurgiu pentru a se întâlni cu un fost angajat al Gărzii Financiare Giurgiu, prieten al lui Kharrat, care ulterior urma să se adreseze unei persoane "influente" ce avea să intervină la reprezentanţi ANAF pentru a schimba rezultatele controlului.

Persoana trimisă de cei doi, ajutată de un om de afaceri, s-ar fi întâlnit la Giurgiu cu primarul comunei Izvoarele, Alin Stanciu, în locuinţa acestuia, edilul fiind cunoscut în zonă ca influent membru al PNL, cu "relaţii şi influenţă" pe lângă ministrul liberal al Finanţelor Publice din vremea respectivă, Daniel Chiţoiu.

În cadrul unei alte întrevederi care a avut loc tot în locuinţa primarului, Alin Stanciu i-ar fi cerut persoanei trimise de reprezentanţii firmei Avicola Crevedia 200.000 de euro, din care 50.000 de euro trebuiau plătiţi în aceiaşi zi, pentru a rezolva problema. Primarul ar fi promis că va interveni la Direcţia Generală Mari Contribuabili din ANAF, pentru ca persoane cu putere de decizie din cadrul acesteia să dispună un nou control la Avicola Crevedia, ale cărui concluzii să fie favorabile firmei.

Primarul Alin Stanciu ar fi primit, în prezenţa omului de afaceri intermediar, 50.000 de euro care ar fi fost trimişi de Rami Ghaziri şi Emile Kharrat, prin intermediul persoanei cu care acesta discutase anterior, şi care are calitatea de denunţătoare în cauză.

Liberalul Alin Stanciu Bănică a fost şeful echipei de campanie a lui Daniel Chiţoiu la alegerile parlamentare din decembrie 2012, unde acesta a fost ales deputat în Colegiul nr. 4 Giurgiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor