Lăzăroiu: Chiar îmi pare rău de Predoiu. Se încrede prea mult în vechile cutre ale politicii

Sebastian Lăzăroiu
Sebastian Lăzăroiu (www.gov.ro)

Fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a declarat recent că îi pare cu adevărat rău de soarta politică a prim-vicepreşedintelui PDL Cătălin Predoiu, care, în viziunea lui, este unul dintre puţinii oameni care aveau ceva de spus.

"Chiar îmi pare rău de Cătălin Predoiu. Am fost colegi în guvern şi pot să vă spun că era unul din puţinii oameni care aveau ceva de spus. A trecut prin nişte alegeri interne la PDL, înainte de a fi desemnat candidat la prezidenţiale. A debutat mai timid, dar a crescut foarte mult din punct de vedere politic. Încă n-are destul de curaj şi se încrede prea mult în vechile cutre ale politicii. De altfel, cu Frunzăverde cred că s-a lămurit şi el cum e", a precizat Sebastian Lăzăroiu.

În opinia lui Lăzăroiu, liderii PDL ştiau de la începutul alianţei cu PNL că nu vor sprijini prezidenţiabilul pe care îl vor propune ei, ci pe cel al liberalilor.

"Părerea mea este că şefii PDL ştiau de când a fost desemnat candidat la preşedinţie că nu-l vor sprijini pe el (alianţa cu liberalii se clocea de multă vreme, PDL doar aştepta ca PNL să iasă din USL). La vremea aia erau luaţi în calcul Antonescu, Tăriceanu şi, mai puţin, Iohannis. Între timp Tăriceanu a virat la stânga, Antonescu n-a mai rezistat şi a rămas Iohannis. Iar Predoiu a rămas între scaune, cu promisiunea de premier pentru 2016. Ca şi cum lui Blaga i-ar strica să fie premier atunci".