Primarul Chişinăului, Ion Ceban, părăseşte Partidul Socialiştilor şi anunţă crearea propriei formaţiuni politice

Ion Ceban, primarul general al mun. Chişinău
Ion Ceban, primarul general al mun. Chişinău (gov.md)

Primarul municipiului Chişinău, Ion Ceban, a anunţat joi, 30 decembrie, în cadrul unui briefing, că părăseşte Partidul Socialiştilor (PSRM) şi îşi creează propria formaţiune politică. Aceasta se va numi Mişcarea de Alternativă Naţională (MAN) şi va fi o alternativă a guvernării actuale a Republicii Moldova.

„Ştiu că toţi aşteaptă o alternativă care să îi unească, să construiască un viitor, să aibă grijă de oameni în primul rând şi de interesele lor. Ideea de a crea mişcarea „MAN” îmi aparţine, iar echipa îmi este alături pe parcursul a doi ani”, a declarat edilul Capitalei deşi în noiembrie 2019 după câştigarea alegerilor locale a menţionat că „în primărie nu este loc de politică”.

Ion Ceban, a fost anterior membru al Partidului Comuniştilor, pe care l-a părăsit pentru a i se alătura PSRM şi fostului preşedinte Igor Dodon.

Presa de la Chişinău scrie că un sondaj de opinie publicat la jumătatea lunii noiembrie, bazat pe aprecierea rezultatelor muncii politicienilor, îl dădea câştigător pe Ion Ceban (52%), urmat de Maia Sandu (43,3%).