„Adevărată casă de nebuni!”. Ala Nemerenco: Biserica nu mai este cu poporul, îl slujeşte pe Dodon - omul steluţei roşii

Igor Dodon şi Ion Ceban la oficierea Hramului or. Chişinău
Igor Dodon şi Ion Ceban la oficierea Hramului or. Chişinău (chisinau.md)

Fostul ministru al Sănătăţii în Cabinetul Sandu Ala Nemerenco constată că în pofida codului roşu de pandemie, Igor Dodon şi Ion Ceban au transformat Hramul Capitalei în manifestaţie electorală, cu prezenţa a sute de persoane la oficierea religioasă a sărbătorii şi încălcarea absolută a tuturor deciziilor „comisiilor lor epidemiologice de doi bani”.

„Dintotdeauna Biserica a fost cu poporul - în epidemii, războaie, deportări, foame. De ce acum l-a părăsit, slujind omul steluţei roşii cu cinci colţuri?”, se întreabă Ala Nemerenco, atenţionând că, miercuri, în R. Moldova au fost confirmate 1149 cazuri.

Mai mult, rata testelor pozitive este de 32%! 83 de lucrători medicali infectaţi. 753 pacienţi în stare gravă, 39 intubaţi. Marţi au fost create 200 paturi noi COVID la Moldexpo, inclusiv 20 de reanimare. 19 decese, printre care şeful secţiei epidemiologie Soroca.

„De la minister un 'Dumnezeu să-l odihnească în pace' şi ... să cânte muzica - hramul şi “guleaiul” (petrecerea n.r.) continuă! Adevarată casă de nebuni!”, a adăugat fostul ministru al Sănătăţii notând ca niciodată nu-i va ierta lui Dodon „moartea oamenilor dragi mie - rudelor şi colegilor medici din cauza implicării sale în şi aşa destul de proasta gestionare a epidemiei.”