Prima graţiere a lui Băsescu: O mamă a cinci copii, condamnată pentru furt calificat

Traian Băsescu
Traian Băsescu (JOHN THYS / AFP / Getty Images)

Preşedintele Traian Băsescu a hotărât marţi să o graţieze pe Angela Lican, o mamă a cinci copii, care fusese condamnată pentru furt calificat, aceasta fiind prima graţiere acordată de şeful statului în cel de-al doilea mandat al său.

"Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat marţi, 3 iunie a.c., Decretul de graţiere a doamnei Angela Lican pentru restul rămas neexecutat din pedeapsa de 2 ani şi 6 luni de închisoare aplicată pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Decizia domnului preşedinte Traian Băsescu are la bază motive umanitare. Doamna Angela Lican este mamă a cinci copii, cel de al şaselea decedând la vârsta de 5 luni, în timpul în care dumneaei era încarcerată. Niciunul din copii nu merge la şcoală, iar familia are o situaţie materială precară, singurele venituri fiind alocaţiile copiilor şi ajutorul social. În prezent, doamna Angela Lican se află în executarea pedepsei, fiind încarcerată la Penitenciarul de Femei „Târgşor” (Târgşorul Nou, judeţul Prahova)", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Din informaţiile apărute în presă reiese că femeia a fost condamnată după ce a fost prinsă furând flori dintr-o piaţă din Capitală, pe care le vindea ulterior.

Potrivit ziare.com, ultimele decrete de gratiere au fost semnate de Traian Basescu in 2009, in primul sau mandat, si de ele au beneficiat o avocata, doi batrani si o mama cu patru copii.