Preşedinţi de raioane şi primari şi-au declarat sprijinul pentru Dodon. Maia Sandu: Umilinţa funcţionarilor va înceta în curând

După 15 noiembrie nimeni nu va îndrăzni să impună preşedinţilor de raioane sau primarilor să meargă împotriva convingerilor sale, dă asigurări Maia Sandu.
Maia Sandu şi Igor Dodon
Maia Sandu şi Igor Dodon (facebook.com/Dodon Igor)

Membri ai PSRM - preşedinţi de raioane şi mai mulţi primari a localităţilor din Republica Moldova au semnat o declaraţie în care anunţă că îl sprijină pe Igor Dodon în turul II al alegerilor prezidenţiale.

Câştigătoarea primului tur a alegerilor prezidenţiale Maia Sandu a semnat marţi, 10 noiembrie, un angajament în susţinerea primarilor în care menţionează că Dodon a preluat nu doar schemele şi minciunile lui Plahotniuc, ci şi practica de a hărţui şi a umili angajaţii din administraţia centrală şi locală. „Regret foarte mult că primarii sunt şantajaţi, ameninţaţi şi forţaţi să facă anumite declaraţii.”

Politiciana a promis că în calitate de preşedinte va lucra alături de toţi primarii, indiferent din ce partid sunt, pentru o viaţă mai bună a oamenilor. „Vă promit că:

Voi respecta şi voi fi avocatul independenţei APL. Voi lupta împotriva abuzurilor comise de CNA, procuratură, ANI, alte instituţii centrale, folosite pe post de bâtă politică împotriva primarilor.

Voi fi de partea primarilor pentru alocarea corectă a resurselor bugetului pentru finanţarea proiectelor şi voi munci pentru atragerea fondurilor externe pentru aceste scopuri.

Voi fi de partea APL pe problema descentralizării”, a notat liderul PAS precizând că pentru a salva comunităţile e nevoie de două lucruri – crearea locurilor de muncă şi îmbunătăţirea condiţiilor de trai, de aceea va susţine fiecare primar care lucrează pentru atingerea acestor obiective.

„Angajamentele pe care mi le asum în calitate de Preşedinte este independenţa politică, financiară şi acces la resurse pentru proiecte comunitare. Umilinţa primarilor şi a funcţionarilor va înceta în câteva zile. Nu vă temeţi! După 15 noiembrie nimeni nu va îndrăzni să vă impună să mergeţi împotriva convingerilor voastre”, a conchis Maia Sandu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe