Matei Dobrovie: Bătălia pentru turul doi al prezidenţialelor din RM se anunţă a fi grea, dar victoria este posibilă

Matei Dobrovie
Matei Dobrovie (Epoch Times România)
Maria Maevschi
02.11.2020

Maia Sandu îl poate învinge pe Igor Dodon în turul doi de scrutin dacă va fi susţinută de toate forţele pro-europene şi unioniste, care să-şi mobilizeze electoratul la vot, dacă va reuşi să atragă la urne şi o parte dintre cetăţenii care nu au participat la primul tur, iar diaspora va fi la fel de activă la vot, consideră deputatul român Matei Dobrovie.

„Din păcate ”kingmaker”-ul acestui scrutin este Renato Usatîi, un personaj dubios cu mai multe dosare penale atât la Chişinău, cât şi la Moscova”, scrie acesta într-un mesaj pe pagina sa de socializare.

Totodată, Dobrovie a ţinut să puncteze că diaspora moldoveană din Occident, care s-a mobilizat exemplar, merită un preşedinte integru şi o şansă de viitor acasă. „Numai şi pentru efortul lor şi Igor Dodon trebuie trimis acasă, cu tot cu guvernul său total incompetent în gestionarea pandemiei şi economiei”.

Bătălia pentru turul doi al prezidenţialelor din Republica Moldova se anunţă a fi grea, dar victoria este posibilă, a punctat Dobrovie, adăugând că, până la urmă, şi alegătorii lui Usatîi îşi doresc un nivel de trai mai bun, mai puţină corupţie, o justiţie funcţională, o gestiune competentă a pandemiei, lucruri pe care Dodon a demonstrat că nu vrea şi nu poate să le livreze.

Duminică 1 noiembrie, în Republica Moldova au avut loc alegeri prezidenţiale. Potrivit datelor oferite de Comisia Electorală Centrală, în turul doi de scrutin au ieşit Maia Sandu cu 36,16% şi Igor Dodon, pe locul doi, cu 32,61%.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor