Preşedintele Traian Băsescu salută victoria partidelor proeuropene din Republica Moldova

Traian Băsescu
Traian Băsescu (GEORGES GOBET / AFP / Getty Images)

Preşedintele Traian Băsescu a salutat, luni, victoria partidelor parlamentare proeuropene din Chişinău şi a reiterat că România va sprijini în continuare dezvoltarea Republicii Moldova, comunică Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele României a luat "notă cu satisfacţie de rezultatul estimativ al alegerilor parlamentare desfăşurate duminică" în Republica Moldova, a transmis într-un comunicat biroul de presă prezidenţial.

Ziua de luni a marcat o victorie importantă a partidelor pro-europene din R. Moldova, PLDM, PDM şi PL, care, după numărarea a aproximativ 90% din voturi, au obţinut 56 de mandate, un număr suficient pentru a forma Guvernul, în timp ce formaţiunile proruse, PSRM şi PCRM, au cumulat doar 45 de mandate.

În aceste condiţii, şeful statului a mai salutat victoria Partidului Liberal Democrat, a Partidului Democrat şi a Partidului Liberal, adăugând că "se bucură" pentru cetăţenii Republici Moldova.

De asemenea, în cadrul comunicatului de presă, s-a adăugat că "Domnul preşedinte Traian Băsescu speră că vor fi accelerate procesele de modernizare a Republicii Moldova şi de apropiere de Uniunea Europeană şi reiterează faptul că România va fi în continuare un partener în realizarea acestor obiective".

Săptămâna trecută, cu ocazia unei şedinţe a Consiliului Suprem de Apărare al Ţării, preşedintele a solicitat Guvernului să proiecteze o strategie energetică care să poată asigura necesarul de gaze al României şi al Republicii Moldova.