Preşedintele R. Moldova: Reafirmăm angajamentul nostru de a oferi oamenilor Moldovei un viitor european

Maia Sandu, preşedintele R. Moldova (presedinte.md)
Tatiana Chiriac
22.02.2022

Republica Moldova e o ţară paşnică care îmbrăţişează valorile europene şi îşi rezolvă problemele prin dialog. Evoluţiile de ieri şi cele care vor mai urma pot influenţa mersul lucrurilor în ţară. Noi nu ne oprim din ceea ce ne-am propus - să creăm un stat pentru cetăţeni, a declarat marţi, preşedintele Maia Sandu, menţionând că în continuare vor fi depuse toate eforturile pentru a construi încrederea oamenilor în ţara lor.

„Vom lucra pentru a creşte bunăstarea oamenilor, pentru a le oferi stabilitate, mediu bun pentru a deschide o afacere, pentru a crea locuri de muncă, pentru a construi o casă, pentru a creşte o familie şi a duce o viaţă îmbelşugată alături de cei dragi, cu încredere în ziua de mâine”, a adăugat şefa statului în cadrul unui briefing susţinut în contextul situaţiei din ţară şi din regiune.

Maia Sandu a ţinut să sublinieze că în pofida situaţiei create vor fi consolidate democraţia, cultura dezbaterii, guvernarea transparentă, respectul faţă de demnitatea umană - elemente care dau rezistenţă.

„Reafirmăm angajamentul nostru de a oferi oamenilor Moldovei un viitor european. Acestea sunt valorile noastre, în care credem, iar crezul şi determinarea noastră ne servesc drept scut”, a concluzionat preşedintele R. Moldova.

La scurt timp după semnarea decretelor prin care Vladimir Putin, Maia Sandu a declarat că Republica Moldova condamnă cu fermitate recunoaşterea de către Federaţia Rusă a regiunilor separatiste Doneţk şi Lugansk din Ucraina, întrucât acest lucru contravine în mod cert dreptului internaţional.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor