Kelemen Hunor: Forţele armate ruse au intrat pe teritoriul Ucrainei pentru a ocupa agresiv teritorii

Kelemen Hunor, presedinte UDMR (Epoch Times România)
Andrei Popescu
22.02.2022

Vicepremierul Kelemen Hunor, preşedinte al UDMR, a declarat, marţi, după ce preşedintele rus Vladimir Putin a cerut trupelor ruseşti să intre în regiunile separatiste est-ucrainene Doneţk şi Lugansk şi să acţioneze ca o “forţă de menţinere a păcii”, că obiectivul acelor forţe militare este de a “ocupa agresiv teritorii din Ucraina”.

“Considerăm iresponsabilă decizia Moscovei de a recunoaşte independenţa celor două regiuni separatiste din estul Ucrainei. Forţele armate ruse nu au intrat pe teritoriul Ucrainei pentru menţinerea păcii, ci pentru a ocupa agresiv teritorii din Ucraina.

Acest lucru nu este doar o ameninţare la adresa păcii din regiune şi din Europa, ci Rusia subminează şi bazele dreptului internaţional. Susţinem ferm poziţia Uniunii Europene, iar România, în calitate de membră NATO, trebuie să acţioneze cu cea mai mare responsabilitate, contribuind la căutarea unei soluţii diplomatice paşnice”, a precizat liderul UDMR, pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, Kelemen Hunor consideră că România trebuie să susţină impunerea sancţiunilor internaţionale împotriva Rusiei şi să sprijine acţiunile de apărare ale NATO.

Reamintim că, luni seara, preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că Rusia va “recunoaşte imediat suveranitatea” republicilor separatiste Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei.

În discursul său, Putin a sugerat că Ucraina nu este o ţară reală şi că este alcătuită din pământul “străvechi al Rusiei”. Statul ucrainean modern, a susţinut el, a fost creat de fondatorul sovietic Vladimir Lenin, care a separat în cele din urmă Ucraina de imperiul rus. Detalii aici.

Mai mult, la doar câteva ore după anunţul său, Putin a ordonat trupelor ruseşti să acţioneze ca forţă de menţinere a păcii în cele două regiuni separatiste. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor