Preşedintele CEC Bank dă "socoteală" pentru creditul acordat Ioanei Băsescu

Radu Graţian Gheţea, preşedintele CEC Bank
Radu Graţian Gheţea, preşedintele CEC Bank (Mihuţ Savu / Epoch Times)
Loredana Diacu
11.12.2013

Preşedintele CEC Bank, Radu Gheţea, este convocat, miercuri, la audierile din Comisia de buget-finanţe din Senat în legătură cu activitatea băncii. Gheţea este investigat pe subiectul creditului acordat Ioanei Băsescu de banca pe care o conduce.

"Mâine [miercuri n.r.], de la ora 10,00, va fi prezent domnul preşedinte Gheţea (Radu Gheţea n.r.) aici şi dacă considerăm necesar vom prelungi perioada dezbaterilor sau Comisiei de anchetă şi săptămâna viitoare. În acest sens, probabil, voi fi obligat să solicit Biroului permanent al Senatului prelungirea acestui termen de depunere a raportului, termen limită fiind data de 18 decembrie", a declarat Cosmin Nicula, preşedintele comisiei, la finalul audierilor de marţi, citat de Agerpres.

Deşi comisia investighează circumstanţele în care Ioana Băsescu a luat credit peste 4.600.000. lei de la CEC, întrebat dacă în cadrul audierilor de marţi s-a amintit numele Ioanei Băsescu, Nicula a precizat că acest lucru nu s-a întâmplat.

Marţi, Comisia de buget-finanţe din Senat cu privire la activitatea CEC Bank, i-a audiat pe Andrei Liviu Stamatian, prim-vicepreşedinte al CEC Bank, şi pe vicepreşedinţii Mihaela Lucica Popa, Gheorghe Carabasan şi Mirela Iovu.

Scopul declarat ale anchetei este "clarificarea aspectelor privind conformitatea activităţii CEC Bank S.A cu regulile din Statutul şi regulamentele proprii, precum şi în raport cu reglementările de supraveghere şi prudenţialitate" în ce priveşte circumstanţele în care i-a fost aprobat Ioanei Băsescu creditul de peste un milion de euro. Pe scurt, comisia, înfiinţată la cererea premierului Ponta, încearcă să afle dacă decizia CEC BANK de a-i acorda împrumutul Ioanei Băsescu a avut sau nu caracter preferenţial.

Concluziile la care va ajunge Comisia vor fi cuprinse într-un raport care va fi prezentat Biroului Permanent până la 18 decembrie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor