Premierul Turciei şi consilierul său au agresat două persoane, afirmă presa turcă (video)

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan, 18 februarie 2014
Premierul turc Recep Tayyip Erdogan, 18 februarie 2014 (ADEM ALTAN / AFP / Getty Images)

Materialul video pe pagina originală a Epoch Times România.

Premierul Turciei, Tayyip Erdogan, şi consilierul său, Yusuf Yerkel, au agresat, joi, două persoane în timpului unei vizite în oraşul Soma, unde a avut loc accidentul minier soldat cu moartea a aproximativ 300 de persoane, conform presei din Turcia, a notat Mediafax.

Erdogan este surprins de camerele de luat vederi în timp ce pare să lovească, cu pumnul sau palma, o tânără prezentă la manifestaţiile din Soma. Este greu de desluşit ce se întâmplă cu exactitate în minutul 1:30 al filmului, totuşi, prima impresie confirmă acuzaţiile presei turce.

Cotidianul Evrensel spune că tânăra l-ar fi acuzat pe Erdogan de uciderea tatălui ei, moment în care oficialul turc ar fi ripostat violent.

Materialul video este însoţit şi de o fotografie care îl surprinde pe Yusuf Yerkel, consilierul lui Erdogan, în timp ce atacă o persoană imobilizată la sol de poliţie, lovindu-l cu piciorul, potrivit Dogan.

Yerkel a confirmat incidentul pentu BBC Turcia. Martorii oculari susţin că oficialul ar fi urmărit unul din manifestanţi, după ce acesta ar fi lovit cu piciorul maşina consilierului.

Evenimentele au avut loc pe fondul accidentului minier, soldat cu moartea a aproximativ 300 de persoane, care au provocat nemulţumiri în rândul familiilor victimelor.

Biroul de presă al lui Erdogan a refuzat să comenteze, afirmând că este o „problemă personală” a lui Yerkel.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe