Premierul Ponta va prelua interimatul la Finanţe

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta va prelua interimatul la Ministerul Finanţelor, după demisia lui Darius Vâlcov, acuzat de fapte de corupţie, relatează Realitatea TV.

Reamintim că premierul Victor Ponta a aprobat joi demisia ministrului de Finanţe, la scurt timp după ce procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a solicitat ridicarea imunităţii acestuia în vederea arestării sale. Darius Vâlcov a fost pus sub acuzare de DNA pentru trafic de influenţă, într-un dosar în care ar fi luat mită două milioane de euro, în perioada în care era primar al municipiului Slatina.

Ulterior demisiei lui Vâlcov, premierul Ponta a declarat că are trei posibile variante pentru înlocuirea acestuia, însă îi va fi greu să găsească "un kamikaze" care să vrea această funcţie.

De asemenea premierul a mai declarat că urmează să se întâlnească vineri seară cu preşedintele Klaus Iohannis, după ce acesta se va întoarce de la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, pentru a discuta nominalizarea pentru şefia Ministerului Finanţelor Publice.

Potrivit România TV, post controlat de prietenul lui Victor Ponta, deputatul (fost PSD) Sebastian Ghiţă, premierul are mai multe variante de propuneri pentru şefia Finanţelor: Viorel Ştefan, preşedintele Comisiei de Buget-Finanţe din Camera Deputaţilor, Cristian Popa, fost viceguvernator BNR, Dan Manolescu, secretar de stat la Finanţe şi, nu în ultimul rând, Ioana Petrescu, fost ministru de finanţe şi actual Consilier de Stat pe probleme economice la Cancelaria Prim-Ministrului, ministrul care a refuzat să mărească redevenţele petroliere.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne