Traian Băsescu: Orice oră întârziere în remanierea ministrului Vâlcov are efecte grave

Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)

Văzând că nici premierul Victor Ponta, nici preşdintele Klaus Iohannis, nu aduc în discuţie posibila remaniere a ministrului de Finanţe, Darius Vâlcov, pus sub urmărire penală de DNA pentru trafic de influenţă, fostul preşedinte Traian Băsescu a avertizat, într-un mesaj postat pe contul său de Facebook, că orice oră în care se întârzie luarea unei astfel de decizii are consecinţe grave asupra ţării.

"Domnule Preşedinte Iohannis, domnule Prim Ministru Ponta, ştiu că este weekend, dar ministrul de Finanţe al României a fost pus sub învinuire pentru presupuse fapte de corupţie (nu spun că este vinovat). Vă rog înţelegeţi că orice oră întîrziere în remanierea ministrului de Finanţe Vâlcov are efecte grave de credibilitate politică în exterior, pe pieţele financiare dar şi pe cursul de schimb", a afirmat fostul preşedinte al ţării.

"Faceţi remanierea domnului Vâlcov înainte de ziua de luni (am sperat că o faceţi azi). Dacă era vorba de ministrul de la cultură, mediu, transporturi, tineret şi sport poate mai puteaţi aştepta pînă luni", a subliniat Traian Băsescu.

Pentru a citi mai multe despre acuzaţiile care îl vizează pe Darius Vâlcov şi contextul în care ar fi luat mita de două milioane de euro despre care vorbesc procurorii DNA intraţi aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.