Premierul Australiei de Vest ameninţă: "Viaţa va deveni mai grea pentru nevaccinaţi"

Macron nu este singurul lider occidental care duce război împotriva nevaccinaţilor
China este centrul unei epidemii virale cu centrul în oraşul Wuhan
China este centrul unei epidemii virale cu centrul în oraşul Wuhan (NOEL CELIS/AFP via Getty Images)

Premierul Australiei de Vest (WA) Mark McGowan a avertizat că rezidenţii nevaccinaţi vor suferi consecinţele dacă nu se vaccinează, conform ultimatumului dat, al cărui termen va expira luna viitoare.

„Dacă, dintr-un motiv oarecare, nu aţi făcut încă prima doză, sfatul meu ar fi să faceţi o rezervare astăzi, altfel viaţa vă va deveni foarte dificilă”, le-a spus McGowan pe 10 ianuarie.

În prezent, 86,3% din populaţia de 12 ani şi peste a statului a fost complet vaccinată. Dintre cei cu vârsta cuprinsă între 16 şi 49 de ani, aproape o persoană din zece nu a făcut încă o doză de vaccin. Rata este de peste 1 din 4 la cei cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani.

Un număr considerabil de rezidenţi din WA sunt nevaccinaţi, în ciuda măsurilor ample de vaccinare, peste 75% din forţa de muncă a statului - peste un milion de muncitori - fiind obligaţi la vaccinare completă.

Dovada vaccinărilor este necesară şi pentru baruri, taverne, hoteluri şi evenimente majore cu peste 500 de persoane, restricţiile fiind instituite după ce statul a înregistrat două cazuri de transmitere comunitară a virusului Wuhan.

Cu toate acestea, McGowan a promis că în următoarele câteva zile va fi lansat un sistem de paşapoarte de vaccinare pe termen mai lung şi că noul program va impune restricţii pentru o gamă largă de noi locuri, inclusiv restaurante şi centre de fitness în interior.

El a adăugat că persoanele nevaccinate se confruntă cu carantinare în Pilbara – o regiune care găzduieşte multe dintre cele mai apreciate atracţii turistice ale statului – având în vedere că rata de vaccinare în regiunea respectivă este sub 60%.

McGowan a explicat că noile măsuri sunt impuse înaintea redeschiderii statului, restricţiile la frontieră relaxându-se din 5 februarie.

„Această politică va intra în vigoare pe măsură ce ne apropiem de momentul relaxării controalelor la frontieră”, a afirmat McGowan.

Odată ce controalele la graniţă se relaxează, turiştii complet vaccinaţi nu vor mai fi supuşi carantinării obligatorii dacă au un rezultat negativ al testului pentru COVID-19, dar cei care nu sunt vaccinaţi nu vor putea intra.

Premierul a justificat măsurile stricte având în vedere că este mai probabil să ajungă la spital cu COVID-19 cei care nu sunt vaccinaţi decât cei care sunt complet vaccinaţi.

Potrivit datelor de la New South Wales (NSW) COVID-19 Critical Intelligence Unit, începând cu 28 septembrie 2021, statul a observat că spitalizările COVID-19 sunt dominate de persoane nevaccinate, 66,9% dintre pacienţi fiind nevaccinaţi, în ciuda faptului că reprezentau mai puţin de 10 la sută din populaţia statului.

Cu toate acestea, internările australienilor complet vaccinaţi care se prezintă cu COVID-19 au crescut treptat pe măsură ce eficacitatea vaccinării a scăzut împotriva tulpinii mai noi - Omicron - a virusului.

În special în luna ianuarie, NSW a observat pentru prima dată că numărul persoanelor complet vaccinate care se prezentau cu COVID-19 l-a depăşit pe cel al persoanelor nevaccinate, deşi cei nevaccinaţi sunt încă în mare parte suprareprezentaţi în spital, având în vedere ponderea din populaţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe