Premierul, apt de muncă. Evoluţia post-operatorie a acestuia, "favorabilă"
alte articole
Reintrat în atribuţiunile de premier, Victor Ponta a efectuat joi un control medical la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central Dr. Carol Davila.
Premierul s-a prezentat la spital în jurul orei 13 la Clinica de Ortopedie şi Traumatologie a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central Dr. Carol Davila "în vederea realizării consultului de specialitate pentru evaluarea stării de sănătate şi stabilirii conduitei terapeutice şi a protocolului de recuperare medicală post-intervenţie chirurgicală", se arată în informarea unităţii spitaliceşti, citată de Agerpres.
Potrivit sursei citate, în urma controlului medical efectuat, s-a constatat că evoluţia post-operatorie a lui Victor Ponta este "favorabilă", iar recuperarea acestuia decurge " în parametrii normali". Premierul nu are voie să se sprijine pe piciorul operat şi să flexeze genunchiul la un unghi mai mare de 90 de grade, au precizat medicii.
Victor Ponta trebuie să respecte un program zilnic de gimnastică medicală, fizioterapie şi kinetoterapie, conform standardelor internaţionale, şi să efectueze un control ortopedic peste 21 zile sau la nevoie.
Reamintim că, la mijlocul lunii iunie, premierul Ponta s-a operat s-a operat în Turcia, la genunchiul stâng, accidentat la un meci de baschet. Plecarea acestuia nu a fost anunţată nici de Guvern, şi nici de partid ci de avocata premierului, care s-a prezentat în locul acestuia la DNA, unde Ponta era aşteptat la audieri în dosarul Turceni-Rovinari.
Potrivit multor medici români, operaţia premierului nu era obligatorie şi putea fi făcută şi în România.
"Nu este o operaţie obligatorie şi nu are un timp limită în care trebuie făcută. Sunt persoane care preferă să nu se opereze niciodată de ruptură de ligament încrucişat anterior pentru că ştiu că nu-şi mai revin niciodată 100%”, au explică specialiştii pentru Adevărul.
"Mă mir că pentru o operaţie de ruptură de ligament nu a ales o clinică din România, ci a optat pentru o clinică din străinătate. Este o discordanţă între vorbă şi faptă la politicienii noştri, iar decizia de azi ne demonstrează, încă o dată, că în cei 26 de ani de la revoluţie nu a existat interes în a stimula medicii şi în a îmbunătăţi condiţiile din sistemul sanitar. Era un gest de onoare, ca premier, să se opereze la noi. Avem specialişti foarte buni”, a declarat şi profesorul Gheorghe Burnei, chirurg ortoped la Spitalul „Marie Curie” din Capitală.
Premierul a parat acuzele explicând că a ales Turcia nu fiindcă n-a avut încredere în medicii români ci pentru a avea parte de puţină linişte.
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.