Preda a solicitat înfiinţarea Guvernului Alternativă al PDL

Guvernul Alternativă, prevăzut în Statutul PDL, ar trebui înfiinţat de conducerea partidului, a solicitat eurodeputatul PDL Cristian Preda. "Articolul 56 al Statutului PDL prevede că, atunci când nu e la guvernare, partidul alcătuieşte Guvernul Alternativă (GA). Acelaşi articol indică faptul că "organizarea şi funcţionarea GA sunt stabilite prin regulament, adoptat de Consiliul Naţional de Coordonare (CNC), la propunerea Biroului Permanent Naţional". Atunci când am fost prim-vicepreşedinte al PDL, am insistat pentru respectarea acestui punct din Statut. Mi s-a explicat că, întrucât e vorba de o perioadă electorală, aplicarea Statutului se poate amâna. Au trecut alegerile, s-a organizat şi o nouă Convenţie Extraordinară, s-a ţinut şi un CNC, care a completat structura de autoritate, s-a întrunit şi noul BPN. Cred că a venit momentul ca Statutul să fie respectat", a scris Cristian Preda, pe blogul său.
Europarlamentarul PDL Cristian Preda. (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
15.04.2013

Guvernul Alternativă, prevăzut în Statutul PDL, ar trebui înfiinţat de conducerea partidului, a solicitat eurodeputatul PDL Cristian Preda. Biroului Permanent Naţional ar trebui să numească o comisie care să realizeze un regulament de funcţionare şi o structură a Guvernului Alternativă. Ulterior, acestea vor fi votate de Consiliul Naţional de Coordonare al partidului.

"Articolul 56 al Statutului PDL prevede că, atunci când nu e la guvernare, partidul alcătuieşte Guvernul Alternativă (GA). Acelaşi articol indică faptul că "organizarea şi funcţionarea GA sunt stabilite prin regulament, adoptat de Consiliul Naţional de Coordonare (CNC), la propunerea Biroului Permanent Naţional". Atunci când am fost prim-vicepreşedinte al PDL, am insistat pentru respectarea acestui punct din Statut. Mi s-a explicat că, întrucât e vorba de o perioadă electorală, aplicarea Statutului se poate amâna. Au trecut alegerile, s-a organizat şi o nouă Convenţie Extraordinară, s-a ţinut şi un CNC, care a completat structura de autoritate, s-a întrunit şi noul BPN. Cred că a venit momentul ca Statutul să fie respectat", a scris Cristian Preda, pe blogul său.

Europarlamentarul a ţinut să le reamintească tuturor colegilor săi despre obligaţia pe care o au de a respecta Statutul partidului.

Demisionar de la ISP

Preda a anunţat sâmbătă că a demisionat din conducerea Institutului de Studii Populare, fundaţia oficială a PDL, pentru ca organizaţia a blocat cooperarea cu Fundaţia Konrad Adenauer şi s-a opus organizării unei conferinţe a lui Traian Băsescu.

Preda a mai afirmat că va căuta să se afilieze la Mişcarea Populară şi va colabora, de asemenea, cu Fundaţia Creştin-Democrată, condusă de Teodor Baconschi, iar în calitate de membru al PDL, solicită Biroului Permanent Naţional al partidului să îşi exprime poziţia faţă de deciziile luate de echipa executivă a ISP în ultimul an.

"Am decis să demisionez din board-ul Institutului de Studii Populare, care e fundaţia oficială a PDL. Două sunt motivele care m-au împins la acest gest, ce trebuie înţeles exclusiv ca un protest. Este vorba, în primul rând, despre deteriorarea relaţiilor cu Fundaţia Konrad Adenauer, care a fost ani de-a rândul principalul partener al ISP. Am colaborat mai bine de un deceniu cu KAS, atât la Bucureşti, cât şi la Bruxelles. În ultimul an, echipa executivă a ISP a adoptat o strategie dezastruoasă în relaţia cu Konrad Adenauer Stiftung, blocând efectiv cooperarea, distrugând programe valoroase şi anulând eforturi importante din trecut", a scris Preda, pe blogul său.

Politicianul a adăugat că se desolidarizează, în al doilea rând, de o decizie luată de echipa executivă a ISP în privinţa ciclului de conferinţe şi dezbateri constituţionale iniţiat ca o contra-pondere la Forumul Constituţional, "instrument al USL care mimează dialogul civic":

"Ei bine, am avut în vedere ca ultima conferinţă din acest ciclu de la ISP să fie susţinută de Traian Băsescu. Preşedintele îşi dăduse acordul şi urma sa stabilim detaliile. Şefia Institutului a opus un veto categoric faţă de prezenţa lui Traian Băsescu în discuţiile despre revizuire de la ISP. La mijloc – răfuieli politice".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor