Blaga: Mişcarea Populară este o construcţie făcută la nervi. Dacă tot e de centru-dreapta să critice USL, nu PDL

Vasile Blaga , preşedinte PDL (Epoch Times România)
Ana Petrescu
08.04.2013

Liderul democrat-liberal, Vasile Blaga,a afirmat luni, că Mişcarea Populară este “o constructive făcută la nervi” şi că ar fi normal ca aceasta să critice USL, nu PDL, având în vedere faptul că este o fundaţie de centru-dreapta, informează B1 TV.

Întrebat de un jurnalist cum i s-ar părea ideea unei colaborări cu Mişcarea Populară, în condiţiile în care fundaţia ar avea un candidat pentru Preşedinţie, Vasile Blaga a precizat că nici nu i-ar fi pomenit numele acestei "construcţii" dacă nu ar fi fost întrebat de ziarişti.

"Mişcarea Populară este o fundaţie. Eu nici nu i-aş fi pomenit numele, că nu prea mă interesează, ca să fiu foarte clar, dacă dumneavoastră nu ridicaţi această temă a Mişcării Populare. Eu am văzut şi ieri o fundaţie care desigur are obiective de centru-dreapta declarate asumate. Am văzut cine era pe scenă", a explicat preşedintele PDL.

Liderul democrat-liberal s-a arătat deranjat de faptul că Mişcarea Populară nu critică PDL, pe motiv că PDL nu a avut criterii de competenţă, în loc să aducă reproşuri Uniunii Social Liberale.

"Nu mă deranjează decât un singur lucru, spune liderul acestei construcţii, construcţie, să fim serioşi, făcute la nervi, pentru că nu şi-a găsit să critice acolo USL-ul, dacă tot este o fundaţie de centru-dreapta, critica PDL-ul, că PDL are criterii de integritate, dar nu a avut criterii de competenţă. Păi pe scenă erau trei miniştri propuşi de PDL, susţinuţi de PDL, care acum sunt consilieri prezidenţiali, respectiv domnul Funeriu, domnul Drăgoi şi domnul Lăzăroiu. Atunci am avut criterii?", a argumentat Vasile Blaga.

Marian Preda, preşedintele Mişcării Populare, a declarat, duminică, în conferinţa de presă prilejuită de lansarea fundaţiei, că Traian Băsescu este "tatăl" spriritual al organizaţiei, el indicând faptul că PDL intră în lista partidelor de care membrii fundaţiei s-au "săturat".

Întrebat de jurnalişti dacă a primit solicitări din partea democrat-liberalilor de a se înscrie în fundaţie, Marian Preda a răspuns că PDL face parte din lista de partide de care membrii Mişcării Populare s-au săturat.

"PDL-ul este parte din clasa politică. PDL, de exemplu, este cred singurul partid politic care a avut nişte criterii de integritate, dar PDL nu a avut criterii de competenţă în promovarea internă. Poate şi de asta s-a ajuns la situaţia de la ultimele alegeri. PDL-ul intră în lista noastră de partide de care ne-am săturat", a afirmat Marian Preda.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor