„Prea rebel să fii condus”, campanie de conştientizare media a pericolului consumului de droguri

Marţi, 26 iunie 2012, cu ocazia zilei internaţionale de luptă împotriva traficului şi consumului ilicit de droguri, a fost lansată campania naţională „Prea rebel să fii condus”, campanie de conştientizare media a pericolului consumului de droguri.
Şeful Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică, Ioan Căbulea, la conferinţa de presă de la lansarea campaniei "Prea rebel să fii condus" (Lavinia Savu / Epoch Times)
Mihuţ Savu
26.06.2012

Marţi, 26 iunie 2012, cu ocazia zilei internaţionale de luptă împotriva traficului şi consumului ilicit de droguri, a fost lansată campania naţională „Prea rebel să fii condus”, campanie de conştientizare media a pericolului consumului de droguri.

Printre mijloacele prin care campania intenţionează să combată problema consumului de droguri se află organizarea de acţiuni cum ar fi: un concurs naţional de grafitti cu mesaj antidrog, acţiuni de tip «Safe nights» în cluburi şi discoteci şi dezbateri cu tematică antidrog. Se doreşte promovarea modalităţilor sănătoase de petrecere a timpului liber, oferirea de alternative tinerilor, la consumul de droguri.

Un obiectiv major este informarea părinţilor asupra faptului că nu există nici o modalitate prin care copiii să nu afle despre droguri dar aceştia pot fi ajutaţi să facă alegerea corectă şi să respingă ofertele de a încerca astfel de substanţe.

Părinţii sunt sfătuiţi să abordeze natural şi degajat subiectul drogurilor în conversaţiile pe care le au cu copiii, folosind momente prielnice ale zilei şi evenimente recente sau titluri de ziar ca subiect de pornire a conversaţiei. Prilejul poate fi folosit şi pentru a aduce în discuţie efectele negative ale tutunului şi alcoolului. În cadrul conversaţiei părinţii nu trebuie să reacţioneze în moduri care ar duce la încheierea discuţiei sau ar pune copilul în defensivă.

Chestorul principal de poliţie Ioan Căbulea a accentuat în cadrul conferinţei de presă organizate cu ocazia lansării campaniei, necesitatea existenţei unei atitudini proactive, solidară şi constantă faţă de reducerea consecinţelor negative ale consumului de droguri, inclusiv a substanţelor etnobotanice care în momentul de faţă „creează probleme inimaginabile”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor