Practicanţii Falun Gong trimit felicitări de Anul Nou fondatorului practicii

Epoch Times România
25.01.2012

Începând din anul 2001, în timpul fiecărui An Nou Chinezesc, practicanţii Falun Gong din toată lumea trimit zeci de mii de felicitări către un site Falun Gong pentru a-şi exprima afecţiunea şi aprecierea lor pentru domnul Li Hongzhi, fondatorul Falun Gong (cunoscută, de asemenea, sub numele de Falun Dafa). Aceste felicitări de Anul Nou exprimă şi altceva: rezistenţa acestei practici spirituale în faţa persecuţiei.

Majoritatea felicitărilor provin din China continentală. Ele vin din toate părţile Chinei şi acoperă toate segmentele societăţii, inclusiv membri ai guvernului, militari, cei ce aplică legea, poliţia, securitatea naţională, educaţia, sănătatea, şi alte sectoare oficiale.

Felicitările frumos alcătuite sunt o pată de lumină pe website-ul Clearwisdom.net, versiunea în limba engleză a site-ului minghui.org în limba chineză, unde felicitările sunt trimise mai întâi prin e-mail.

Aceste site-uri sunt întreţinute de către practicanţi ca un forum pentru schimbul lor de înţelegeri despre Falun Gong, ca o introducere în istoria practicii spirituale, şi pentru a documenta persecuţia grupului de către regimul chinez. Persoanele din China utilizează un software special pentru a eluda blocada regimului de pe Internet pentru a-şi posta mesajele.

Felicitările nu provin numai de la practicanţii Falun Gong, ci, de asemenea, de la familiile şi prietenii practicanţilor, oameni cărora Falun Gong le-a adus beneficii, şi cei care doresc să îşi exprime sprijinul şi stima lor pentru domnul Li. În semn de respect, acesta este numit de obicei în felicitări "Shifu," un termen tradiţional cu sensul de "învăţător" sau "maestru."

Domnul Li a predat pentru prima dată Falun Gong în public în oraşul Changchun din nord-estul Chinei în 1992. În numai şapte ani, Falun Gong s-a răspândit în fiecare colţ al Chinei continentale. Conform rapoartelor oficiale chineze de stat în acea perioadă, între 70 şi 100 de milioane de oameni practicau exerciţiile şi studiau învăţăturile Falun Gong, care se bazează pe principiile adevăr, compasiune şi toleranţă.

În 1998, într-un studiu făcut la Beijing asupra a zece mii de practicanţi, 98 la sută au raportat îmbunătăţiri semnificative în starea de sănătate. Un studiu realizat de către Congresul Poporului chinez înainte de 1999 a concluzionat că Falun Gong este benefic pentru orice persoană, orice organizaţie, orice societate, cu "sute de beneficii şi niciun rău," este o "învăţătură cu standarde morale înalte", de care vor beneficia ţara şi oamenii, şi care ar trebui să fie promovată activ.

Cu toate acestea, pe 20 iulie 1999, Partidul Comunist Chinez (PCC), condus de fostul Lider al Partidului, Jiang Zemin, a lansat o persecuţie ilegală a Falun Gong. Jiang se temea că numărul de practicanţi Falun Gong a depăşit numărul de membri ai partidului comunist şi că poporul chinez ar prefera învăţăturile Falun Gong doctrinelor PCC.

Până în prezent, a fost confirmată identitatea a 3427 practicanţii Falun Gong, care au murit din cauza torturii şi a abuzului în arest. Numărul real al deceselor cauzate de tortură şi abuz este estimat de către CIFD ca fiind de ordinul zecilor de mii.

Pe parcursul ultimilor 12 ani, PCC şi-a folosit vastele resurse pentru a persecuta Falun Gong şi pentru a duce o campanie de defăimare masivă contra practicii, a domnului Li, şi a practicanţilor, în timp ce ascundea de poporul chinez adevăratul caracter al persecuţiei. Potrivit Centrul de Informare Falun Dafa (CIFD), în orice moment, sute de mii de practicanţi sunt închişi în închisori şi în lagăre de muncă, unde sunt supuşi la muncă silnică, tortură, şi abuz mental.

Până în prezent, a fost confirmată identitatea a 3427 practicanţii Falun Gong, care au murit din cauza torturii şi a abuzului în arest. Numărul real al deceselor cauzate de tortură şi abuz este estimat de către CIFD ca fiind de ordinul zecilor de mii.

În plus, conform cărţii "Recoltarea sângeroasă" scrisă de către fostul secretar de stat canadian, David Kilgour, şi de avocatul internaţional de drepturile omului, David Matas, practicanţii sunt cel mai probabil sursa pentru cele 41.500 transplanturi de organe care au avut loc între anii 2000 şi 2005. Cei ale căror organe sunt recoltate în acest fel sunt ucişi în timpul procedurii. Potrivit lui Kilgour şi Matas, metoda de a folosi practicanţi pentru recoltarea de organe continuă încă.

Mii de felicitări pline de culoare şi frumos realizate trimise pe minghui.org sunt dovezi că, după doisprezece ani de persecuţie nemiloasă, Falun Gong este încă o mişcare puternică în China continentală. Felicitările trimise de cei care nu practică Falun Gong sugerează că practicanţii din China reuşit să-i facă pe membrii societăţii să înţeleagă că propaganda care atacă Falun Gong este falsă.

Pentru practicanţii Falun Gong din China şi pentru cetăţenii care trimit aceste felicitări, sărbătorirea Anului Nou înseamnă mult mai mult decât o simplă trecere a anotimpurilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor