Poveste incredibilă. Doi fraţi condamnaţi să nu mai doarmă niciodată (video)

Un reporter de ştiri şi fratele ei - Hayley Webb şi Lachlan - suferă de insomnie familială fatală, o afecţiune genetică rară din cauza căreia nu vor mai putea dormi şi care în final îi va ucide.
Fraţii Lachlan şi Hayley Webb
Fraţii Lachlan şi Hayley Webb (Captură video)

Hayley Webb, în vârstă de 30 de ani, şi Lachlan, de 28 de ani, sunt doi fraţi de origine australiană, care suferă de o boală ereditară rară, ce are ca principal simptom incapacitatea de a dormi. Boala este mai bine cunoscută sub numele de insomnie familială fatală (Fatal Familial Insomnia / FFI) şi afectează o persoană din 10 milioane de oameni din întreaga lume, împiedicându-i să ajungă la un somn profund, şi ducând rapid la un declin fizic şi mental. Aşa cum sugerează şi numele, în cele din urmă boala este fatală.

Cazul a fost relatat de către ziarul britanic The Independent şi televiziunea australiană Nine News. Cei doi tineri nu au dezvoltat încă simptomele evidente ale bolii şi nu ştiu când vor începe, dar ei au trăit deja această experienţă familială. FFI a cauzat decesul bunicii şi mamei lor, precum şi al mătuşii şi unchiului lor.

Această boală afectează celulele nervoase aflate într-o structură a creierului numită talamus responsabilă pentru reglementarea somnului.

"Bunica mea s-a îmbolnăvit şi apoi a murit - îşi aminteşte tânăra femeie – Vederea i-a dispărut, prezenta semne de demenţă, avea halucinaţii şi nu putea vorbi. Boala a fost incredibil de agresivă''.

Din păcate, până în prezent, nu există niciun tratament pentru această tulburare.

Cei doi fraţi participă acum la un studiu experimental desfăşurat în cadrul Universităţii din California, sperând să se găsească un remediu înainte de a se declanşa boala.