Poveste fără sfârşit. S-a schimbat completul care judecă dosarul ICA al lui Voiculescu

Dan Voiculescu
Dan Voiculescu (Epoch Times România)

Dosarul în care Dan Voiculescu este acuzat de fapte de corupţie privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA) se judecă încă din 2008 şi pare că nu se mai termină. Conducerea Curţii de Apel Bucureşti a decis joi modificarea completului care judecă dosarul, au declarat reprezentantii instanţei pentru B1 Tv, ceea ce înseamnă că procesul se va relua de la zero.

Se pare că magistraţii pur şi simplu dispar atunci când vine vorba să dea o sentinţă finală în dosarul lui Voiculescu. După ce judecătorul Stan Mustaţă a fost ridicat de DNA, pentru corupţie, celălalt magistrat din completul care judeca dosarul ICA, Florică Duţă, a decis să se pensioneze, astfel că noul complet este format acum din Camelia Bogdan şi Mihai Alexandru Mihalcea. Ambii judecători au promovat recent de la Tribunalul Bucureşti. Următorul termen de judecată este deja stabilit pentru 1 iulie.

Odată cu desemnarea noului complet de judecată procesul din apel va fi început de la zero, ceea ce va aduce o întârziere de cel puţin o jumătate de an, susţine Realitatea Tv.

Potrivit România Liberă, Camelia Bogdan este magistratul care a constatat că, de fapt, cardiologul lui Sorin Ovidiu Vântu din Viena era ginecolog. Şi tot Camelia Bogdan a judecat procesul lui Vântu în care omul de afaceri era acuzat de favorizare a infractorului în cazul Nicolae Popa - FNI. Judecătoarea a impus o serie de termene maraton, într-un timp foarte scurt şi a fost contestată de către Vântu. Judecătorul Mihai Alexandru Mihalcea este cel care a refuzat, în 2013, să-l elibereze condiţionat pe Sorin Ovidiu Vântu.

Dosarul ICA se judecă încă din decembrie 2008, când Dan Voiculescu a fost trimis în judecată de procurori pentru că s-ar fi folosit de funcţia politică pe care o deţinea pentru a cumpăra pachetul majoritar de acţiuni al Institutului de Cercetări Alimentare la un preţ cu mult sub cel real. Mai exact, este vorba despre aproape 4 hectare de teren şi unul de construcţii în Băneasa, care au fost cumpărate de liderul conservator la un preţ de 75 de ori mai mic. Paguba se ridică la aproape 60 de milioane de euro, potrivit DNA.

Pe 26 septembrie 2013, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Voiculescu la cinci ani de închisoare cu executare pentru spălare de bani, însă mogulul a atacat decizia magistraţilor. De atunci judecarea dosarului se tot tergiversează.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne