Poroşenko susţine că războiul ar putea începe în Ucraina în orice moment

Petro Poroşenko
Petro Poroşenko (Suhaimi Abdullah/Getty Images)

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko se teme că războiul ar putea izbucni în curând în regiunile sud-estice separatiste ale Ucrainei, conform Kyiv Post.

“Ameninţarea războiului încă planează asupra noastră. Este realitatea noastră. Războiul ar putea începe în orice moment”, a declarat Poroşenko în cadrul unei conferinţe internaţionale de susţinere a Ucrainei, desfăşurate la Kiev în 28 aprilie.

“O soluţie la situaţia din Donbas va fi găsită cu ajutorul vostru şi cu solidaritatea voastră”, a declarat preşedintele.

Acordul pentru pacea din Ucraina, semnat în capitala belarusă Minsk în 12 februarie, ar trebui să fie implementat prin coordonarea cu partenerii Ucrainei, a adăugat liderul ucrainean.

Luni seara, în cadrul unei convorbiri telefonice, Poroşenko şi cancelarul german Angela Merkel au condamnat încălcările continue ale regimului de încetare a focului de către militanţii din sud-estul Ucrainei, a raportat serviciul de presă prezidenţial.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.